Vara a sosit. Odată cu ea începe și minunata perioadă a vacanțelor. Dacă îți dorești să pleci în vacanță într-o țară străină, îți vom spune cum trebuie să procedezi pentru a organiza vacanța perfectă.

Alege o destinație de vacanță

Înainte de începe să planifici o călătorie în străinătate, trebuie să te gândești unde ai vrea să călătorești. Îți recomandăm să te gândești la mai multe destinații.  Apoi să alegi dintre acestea destinația potrivită ținând cont de banii de care dispui și de preferințele tale.

Urmărește ofertele de vacanță, deoarece în orice moment ai putea găsi o ofertă și pleca în vacanța ta de vis.

Creează-ți un buget

Atunci când iei decizia de a pleca într-o călătorie, este foarte important să vezi de ce bani dispui. După asta, este esențial să decizi dacă vrei să călătorești singur sau însoțit.

De asemenea, este important să stabilești dacă dispui de bani suficienți pentru a pleca cu avionul sau nu.

Dacă nu ai suficienți bani pentru o călătorie cu avionul, creează-ți un buget potrivit pentru călătoria cu mașina. În general, călătoria cu mașina este mult mai avantajoasă decât cea cu avionul.

Alege locul de cazare

Acest aspect trebuie luat în considerare încă de la început, deoarece este unul dintre cei mai importanți factori din punct de vedere al siguranței și al bugetului de care dispui.

Dacă vrei să dormi într-un camping, acest lucru va costa mai puțin, dar dacă îți dorești să te cazezi la un hotel, cel mai bine este să rezervi din timp o cameră.

De asemenea, este bine să afli ce facilități oferă, cum ar fi numărul de mese pe zi sau tururi pe care le include etc.

Pregătește-ți documentele

Înainte să pleci în călătorie este necesar să-ți pregătești toate documentele importante. Este vorba despre cartea de identitate sau pașaportul și permisul de conducere.

Dacă pleci în călătorie cu mașina, dar aceasta nu îți aparține, ai nevoie și de o procură notarială auto, adică un document prin care proprietarul autoturismului îți acordă dreptul de a folosi mașina.

De exemplu, dacă vei călători în Turcia, proprietarul mașinii va trebui să îți acorde dreptul de a circula cu mașina pe teritoriul acestei țări.

Această procură va trebui tradusă în limba turcă de către un traducător autorizat de Ministerul Justiției. De asemenea, acesta trebuie să fie înregistrat la Consulatul Turciei din România.

Dacă nu vrei să te complici sau să te stresezi, ci să faci totul într-un singur loc, îți recomandăm să apelezi la Global Translations, biroul de traduceri din Constanța.

Intri pe site-ul acestui birou, descarci formularul, îl completezi și scanezi, apoi îl trimiți pe email. Echipa acestui birou de traduceri se va ocupa de toată procedura. Procura va fi tradusă de un traducător autorizat de limba de turcă. Ulterior, va fi trimisă pentru vizare la Consulat. Traducerea și legalizarea vor avea loc în 24 de ore.

Tu nu va trebui să faci deplasări inutile. Inclusiv plata o vei putea face online. După ce procura este tradusă și legalizată la Consulat, o vei putea primi prin curier acasă.

Acest birou de traduceri livrează documente traduse și legalizate în toată țara.

Află mai multe informații despre destinația de vacanță

Înainte de a pleca în vacanță este bine să îți faci o idee generală despre destinația de vacanță. Descoperă ce poți vizita în Turcia, care sunt obiceiurile din această țara etc.

Fă-ți o asigurare de călătorie

Dacă vei călători în străinătate, trebuie să știi că o astfel de asigurare este foarte importantă. Aceasta poate acoperi orice problemă cu care te-ai putea confrunta, de la un accident, la o boală temporară, până la pierderea bagajelor.

Acestea fiind zise, sperăm că vei ține cont de toate sfaturile pe care ți le-am dat și vei reuși să îți organizezi o călătorie perfectă în străinătate. Vacanță plăcută îți dorim!

Despre autor

Lasă un răspuns