Dacă ești blogger, ai un magazin online sau pur și simplu o pagină de Internet, cu siguranță știi cât de important este ca aceasta să funcționeze optim, mai ales în condițiile unui trafic mai mare.

Pentru a evita probleme de ordin tehnic ca blocarea site-ului, trebuie să găsești soluția din punct de vedere a găzduirii web care te avantajează cel mai mult.

Dacă site-ul tău este abia lansat și nu ai prea mult trafic, este suficient să alegi un shared hosting. În condițiile în care audiența ta crește și ai un număr tot mai mare de utilizatori în același timp, trebuie să te asiguri că acesta rulează bine, nu se blochează și nu trece pe modul offline. Și pentru a avita aceste probleme din start, ar trebui să optezi pentru VPS hosting.

VPS înseamnă Virtual Private Server și este un spațiu specific de pe un anumit server mai mare, dar care funcționează ca un server de sine stătător, având sistem de operare, resurse, aplicații și configurații proprii. Vezi ca este varianta de VPS potrivită pentru tine aici: https://www.hostx.ro/gazduire-site/hosting-vps-ssd-linux-openvz.html

Iată care sunt principalele beneficii pe care le vei obține alegând un VPS:

  • Ai performanțe de top și resusrse doar pentru tine: nu va trebui să împarți cu nimeni memoria, sistemul de operare sau stocarea.
  • Ai securitate crescută – cu un VPS site-ul tău se află într-un mediu izolat, ferit de orice s-ar putea întâmpla celorlalte conturi de server vecine.
  • Ai acces root pentr a avea un control total al contului tău. Poți să configurezi serverul așa cum dorești și să îl adaptezi pe parcurs cerințelor tale. Cu acces root poți instala și rula aplicații sau să navighezi pe internet folosin serverul astfel încât să testezi și să îmbunătățești experiența clienților care îți vizitează site-ul.
  • Ai costuri accesibile și pachete în funcție de necesitățile tale
  • Ai o infrastructură scalabilă – poți face upgrade-ul de resurse, conectivitate, adăugarea de IP-uri cu doar câteva clickuri. Dacă plănuiești să te extinzi, să cumperi mai multe domenii sau să ai mai multe site-uri în paralel este necesar să ai spațiul necesar pentru ca toate acestea să funcționeze în parametri optimi
  • Ai back up pentru siguranța datelor – coruperea sau ştergerea unor fişiere importante este o situaţie nedorită cu care cu siguranţă v-aţi intalnit. De aceea pe un server VPS există posibilitatea de a copia frecvent datelele tale pe un storage specializat.
  • Ai o interfață ușor de utilizat – fiecare server VPS vine cu o interfaţă de administrare intuitivă. Operaţiuni de întreținere precum reboot, reinstalarea sistemului de operare sau accesul prin consolă vor garanta controlul complet asupra serverului tău.

.

Despre autor

Lasă un răspuns