Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au descoperit proprietăţile bradului în tratarea diverselor afecţiuni, în special în cazul celor respiratorii. Azi, începând cu luna mai şi continuând cu luna iunie (în zonele de munte, acolo unde este mai rece), recoltarea mugurilor reprezintă pentru unii oameni o adevărată tradiţie. Se adună cu mic cu mare şi pornesc în cercetarea pădurilor de conifere pentru a aduna muguraşii de un verde crud. Aceştia ştiu că pentru a avea eficacitate maximă în lupta cu bolile, mugurii vor trebui să aibă o dimensiune între 3 şi 7 centimetri şi să se afle într-o zonă ferită de poluare.

 

Un sirop bun este preparat doar din componente naturale

Un sirop de brad de calitate este în primul rând 100% natural, adică în compoziţia lui se vor găsi, pe lângă muguri, şi alte ingrediente din natură. Unele astfel de produse sunt preparate cu zeamă de lămâie, apă, iar ca îndulcitor, este folosit zahărul invertit din sfeclă.

 

Mugurii sunt culeşi din zone ferite de poluare

 

Produsele de calitate bună au, în unele cazuri, specificată pe etichetă zona din care sunt recoltaţi mugurii. Pentru a fi cât mai sănătoşi şi eficienţi în lupta cu afecţiunile, aceştia vor trebuie culeşi din zonele înalte de deal sau din cele de munte unde poluarea nu este intensă.

 

Aerul curat şi proaspăt, dar şi absenţa unui trafic intens sau a unor fabrici care poluează masiv sunt criterii de bază atunci când se recoltează muguraşii. De asemenea, o altă regulă spune că aceştia nu vor fi culeşi din arborii situaţi imediat lângă drum, ci pentru a beneficia de adevăratele lor proprietăţi, este necesar urcuşul în pădurile mai greu accesibile, ţinându-se în acelaşi timp cont şi de pericolele care se pot ivi, cum ar fi apariţia animalelor sălbatice.

 

Siropul natural de brad nu are termen de valabilitate mare

 

Produsele naturiste sunt recunoscute pentru faptul că prezintă un termen de valabilitate mult mai scăzut faţă de cele care au în componenţa sa ingrediente precum E-uri, coloranţi artificiali sau organisme modificate genetic. Prin urmare, un sirop de brad bun, sănătos şi natural va avea o perioadă de valabilitate  de câteva luni (6 luni), dar nu va depăşi un an.

 

Avantajele siropului natural de brad

Potrivit www.dineden.ro, beneficiile pentru sănătate ale unui produs atent fabricat se vor vedea încă de la primele linguriţe. În cazul răcelilor, bronşitelor și pneumoniilor, siropul acţionează pentru decongestionarea căilor respiratorii şi favorizează eliminarea mucusului din plămâni.

 

Pentru copii, acesta poate fi totodată şi un excelent ajutor pentru fixarea calciului în oase, în special în perioadă de creştere, când au atâta nevoie de un aport mărit al acestui mineral. Se administrează uşor şi este de obicei foarte bine tolerat de către copii. Dacă nu vor dori să-l ia cu lingurița sau în soluţie cu apă minerală, acesta poate fi adăugat în salată de fructe şi va avea acelaşi efect.

 

 

 

 

 

Despre autor

Lasă un răspuns