Pielea naturala este un material calitativ, preferat pentru confort, aspect si rezistenta, insa ar trebui sa stii ca si acesta are nevoie de protectie si ingrijire, pentru a-si pastra caracteristicile in timp. Iata cele mai importante lucruri de care sa tii cont atunci cand vrei ca accesoriile sau hainele tale de piele naturala sa isi pastreze aspectul initial pentru cat mai mult timp:

Depoziteaza gentile de piele corespunzator

Gentile din piele naturala au nevoie de un tratament special atunci cand vine vorba despre intretinerea lor. In primul rand, pielea este un material foarte calitativ, insa este si mai sensibil decat inlocuitorii, drept pentru care isi poate schimba forma destul de usor.

 

Asadar, daca ai mai multe genti de piele, pentru a evita deformarea lor este indicat sa le umpli cu materiale moi, precum tulle sau hartie, in asa fel incat sa isi pastreze aspectul initial, sa nu apara cute si sa aiba aceeasi eleganta cand le porti.

Ingrijeste hainele din piele naturala la curatatorie

Cu pielea naturala nu e cazul sa experimentezi, pentru ca este un material sensibil la temperaturi nepotrivite si poti deteriora hainele sau accesoriile in cateva secunde. Atunci cand vrei sa speli o haina sau orice alt produs din piele naturala, cel mai bine este sa mergi la o curatatorie, pentru ca asa te asiguri ca articolele vestimentare se intorc la tine in forma cea mai buna.

 

La curatatorie se folosesc agenti speciali de curatare pentru piele naturala, iar procesul de curatare este eficient si sigur.

Curata incaltamintea din piele naturala dupa fiecare utilizare

Pantofii din piele naturala se murdaresc vizibil aproape la fiecare utilizare. Chiar si praful se depune rapid pe incaltaminte si ofera un aspect neplacut si neingrijit pantofilor. De fiecare data cand te intorci acasa dupa ce ai purtat incaltaminte din piele, indeparteaza orice urma de praf sau de sare cu ajutorul unei perii moi.

 

In acest mod, te asiguri ca pantofii isi pastreaza stralucirea o perioada indelungata si arata foarte bine de fiecare data cand ii porti. Nu uita sa folosesti o crema speciala pentru pantofi din piele naturala, in acelasi ton de culoare ca si incaltamintea.

Evita sursele puternice de caldura in apropierea pielii naturale

Pielea naturala este foarte sensibila la temperaturi ridicate, iar daca vrei sa usuci haina, geanta sau chiar incaltamintea, niciodata sa nu le apropii de o sursa puternica de caldura. Stropii de apa vor lasa pete deschise la culoare pe material si nu vei mai reusi sa scapi de ele. In niciun caz nu utiliza masina de spalat rufe de acasa, pentru ca aceasta nu are proprietatile necesare pentru a curata pielea naturala, ba mai mult, o va deteriora.

Nu folosi acetona sau alte substante tari pe pielea naturala

Acetona, benzina sau alte substante din aceasta categorie pot sa deterioreze iremediabil pielea naturala. Chiar daca ai auzit de multe ori faptul ca petele de pe o haina de piele pot fi indepartate cu ajutorul acestor substante, cel mai bine este sa nu iti asumi riscul si sa apelezi la o curatatorie unde se folosesc produse chimice specifice ingrijirii pielii naturale.

Foloseste crema speciala pentru a reda luciul pielii naturale

Incaltamintea din piele, dar chiar si hainele, pot sa isi piarda in timp acel luciu specific materialului si nu mai au acelasi efect pe care altadata il obtineai in tinuta. In comert exista solutii pentru a reda stralucirea produselor din piele, precum creme sau spray-uri speciale. Daca alegi sa utilizezi astfel de substante, asigura-te ca respecti instructiunile de folosire pentru a obtine rezultatul dorit.

 

Hainele, incaltamintea sau accesoriile de piele naturala sunt calitative, iar acesta este unul dintre motivele pentru care produsele de acest tip nu se demodeaza, chiar daca tendintele sunt in permanenta schimbare.

 

Acesta este un motiv in plus sa ingrijesti corespunzator obiectele de piele din garderoba ta, pentru ca ele pot fi purtate foarte multi ani daca isi pastreaza aspectul placut.

Despre autor

Lasă un răspuns