Asigurarea auto nu este doar o chestiune pe care ți-o cere legea, este mai mult de atât. Asigurarea auto îți dă acea liniște sufletească de care ai nevoie. Încheind o asigurare RCA (obligatorie) și/sau CASCO(facultativă), ai siguranța că vei despăgubit în caz de accident, furt etc.

Dar găsirea unei companii de asigurări care să ofere aceste servicii și să răspundă nevoilor tale poate fi o provocare, deoarece există numeroase companii care furnizează produse diferite.

Este destul de dificilă găsirea unei companii de asigurări care să-ți ofere un produs bun și în care să ai deplină încredere. Dar nu este imposibil. Există câteva linii directoare generale pe care le poți urma, care te vor ajuta să restrângi opțiunile la câteva companii, cum ar fi prețurile, serviciile, facilități și, desigur, puterea financiară a asigurătorului.

Prețuri, servicii și confort

Între prețul și serviciile oferite de o companie de asigurări nu trebuie existe discrepanțe. Este foarte posibil să găsești o companie cu servicii excelente și care îți oferă prețuri bune pentru asigurarea pe care vrei să o închei, dacă știi ce elemente influențează prețul unei polițe și cum poți obține reduceri la încheierea unei asigurări auto.

În plus, prețul poliței tale poate varia foarte mult de la o companie la alta, deci este o idee bună să contactezi mai multe dintre ele și să compari prețurile. Solicită cel puțin trei prețuri (pentru același produs) din trei surse diferite, fie de la agenții de asigurări sau brokeri, direct de la compania de asigurări, fie online.

Facilități oferite de compania de asigurări

Facilitățile oferite de compania de asigurări reprezintă un alt factor determinant în alegerea companiei potrivite. Trebuie să fii sigur că aceasta este ușor de contactat, mai ales în cazuri de criză sau la nevoie. Din momentul în care soliciți o ofertă și închei o polița, fie online, prin telefon sau de la un broker de asigurări, până când primești documentele, ar trebui să te simți confortabil cu toți pașii legați de cumpărare a poliței și cu persoanele implicate. Asigură-te că poți lua legătura cu agentul de asigurări sau compania de asigurări imediat în cazul unui accident, furt etc.

Putere financiară

Abia în momentul unei urgențe este apreciată alegerea unui agent de asigurări bun și, mai presus de toate, a unei companii bune. Este foarte important ca firma pe care o alegi să fie solidă din punct de vedere financiar. Este posibil să conduci mulți ani fără a avea cel mai mic inconvenient, dar dacă se întâmpla ceva neplăcut, trebuie să fii sigur că vor răspunde imediat din punct de vedere financiar.

Puterea financiară a unei companii de asigurări este un aspect foarte serios, deoarece se angajează să îndeplinească o promisiune pe termen lung față de clienți. Pentru a afla care este rating-ul unei companii îți recomandăm să afli care este părerea clienților despre ea. De asemenea, dacă apelezi la un broker de asigurări, cu siguranța îți va spune tot ceea ce vrei să știi despre companiile de asigurări.

Amintește-ți, ești clientul și, prin urmare, ar trebui să primești cea mai bună ofertă și cele mai bune recomandări înainte de a lua o decizie privind alegerea celei mai potrivite companii de asigurări pentru tine.

De asemenea, în caz de accident, amintește-ți că pentru a avea parte de cele mai bune servicii și beneficii, este bine să intri pe constatari24h.ro și să suni la unul din numerele de site.

Reprezentanții acestui site îți vor oferi cele mai bune servicii de consiliere și deschidere a dosarului de daună, de reparație a mașinii avariate în service-ul lor autorizat RAR. De asemenea, la cererea ta vor notifica asiguratorul, iar acesta îți va face constatarea daunei auto în cel mai scurt timp.

Așadar, ține cont de cele dezvăluite înainte de a alege compania de asigurări și nu ezita să apelezi la cei de la constatari24h.ro în cazul în care ești implicat într-un accident auto.

Despre autor

Lasă un răspuns