Una dintre problemele medicale întâlnite frecvent în zilele noastre sunt durerile de spate, care se declanșează de la vârste din ce în ce mai fragede. Dacă cu zeci de ani în urmă, sufereau de dureri de spate sau musculare oamenii care lucrau din greu fizic sau care deja aveau o vârstă respectabilă, astăzi tot mai mulți dintre noi, chiar și la vârste de până în 25 de ani,  acuzăm astfel de dureri.

Deși cauzele sunt multiple și unele dintre aceste dureri se pot declanșa din cauza unor patologii, majoritatea sunt determinate de postura greșită a corpului pe care o avem cel mai mult din cauza statului îndelungat pe scaun la birou.

Din fericire, aceste dureri de spate pot fi tratate prin intermediul unor proceduri și tehnici non invazive, însă recomandarea este să te programezi cât mai curând la un consult de specialitate pentru ca acestea să nu se agraveze.

Centrul LITherapy pune la dispoziția pacienților săi numerooase proceduri non chirurgicale care ameliorează și tratează dureri de spate, musculare, de coloană vertebrală și multiple alte afecțiuni de acest tip.

Primul pas este să îți faci o programare iar echipa medicală, în urma unui consult amănunțit, va stabili pentru tine cele mai potrivite tehnici și îți va face un program fix cu un anumit număr de ședințe pentru ca durerile tale să dispară cât mai curând.

Deși cea mai cunoscută tehnică ce se folosește în cazul tratării durerilor de spate este kinetetorepia sau terapia prin mișcare realizată pe baza unor exerciții fizice executate sub îndrumarea unui specialist, în cadrul clinicii există și alte terapii revoluționare care te pot ajuta.

Una dinte acestea este și așa numita tehnică Yumeiho, o procedură japoneză care constă în aplicarea metodică a unui ansamblu de procedee manuale de către un specialist dar și executarea unor serii de exerciții fizice. Scopul acestora este restabilirea echilibrului funcțional dar și energetic al organismului.

Yumeiho este folosită cu preponderență pentru toate tipurile de dureri de spate, indiferent că acestea intervin la nivel cervical, toracal, lombar, sacral sau coccigian, dar este un adevărat succes și pentru durerile musculare, articulare sau de membre.

În cadrul unei ședinte de Yumeiho principalele procedee constau în:

  • tehnici de mobilizare osteo-articulară și vertebrală și gimnastică
  • procedee de puncto-terapie (similare cu cele folosite în presopunctură și reflexoterapie
  • masaj special și stretching
  • metode de corectare și echilibrare a posturii și ale mersului

Pe lângă durerile de spate, această tehnică poate fi folosită cu succes și pentru recuperarea și pregătirea sportivilor sau recuperarea pacienților care au fost imobilizați în urma unor intervenții chirurgicale.

Prin tehnicile de respirație învățate în cadrul acestei terapii și metodele de mio-relaxare speciale, se pot elimina de asemenea probleme ca stresul și anxietatea, oboseala cronică fizică și psihică și chiar supraponderabilitatea sau obezitatea.

Dacă vei respecta numărul de ședințe stabilite de către specialistul LITherapy și vei urma întocmai indicațiile acestuia, rezultatele aplicării tehnicii Yumeiho nu vor întârzia să apară și vor avea beneficii extinse asupra corpului tău și a stării de bine.

Această tehnică nu numai că ajută la tratarea durerilor de spate de orice natură și pe cele ale coloanei vertebrale (spondiloza, cifoza, scolioza, hiperlordoza, lombosciatica, discopatia și hernia de disc), dar are efect și în înlăturarea oboselii și conferă întregului corp vitalitate.

Despre autor

Lasă un răspuns