Izolarea locuinței este un subiect care ne privește din ce în ce mai multe, mai ales dacă judecăm după multitudinea de locuințe care au fost construite fără a avea un strat minim de izolare care să le protejeze de pierderile de căldură. Izolarea termică este adesea privită și ca fiind costisitoare însă, iar din acest motiv beneficiarii caută din ce în ce mai mult soluții ieftine și durabile de izolare. Iată care sunt aceste soluții și ce beneficii îți pot aduce ele.

Polistirenul extrudat este o soluție perfectă pentru izolare la interior

Dacă vrei să îți izolezi locuința și mai ales dacă vrei să faci o izolare interioară, care să te scape de problema pierderilor de căldură dar care să nu îți răpească prea mult spațiu, atunci ar trebui să ai în vedere utilizarea polistirenului extrudat. Poți găsi polistiren extrudat la pret bun la Mathaus by Arabesque și poți avea așadar garanția că ai folosit un produs de calitate care să te ajute în ceea ce privește acoperirea unei probleme atât de mari precum pierderile de căldură la nivelul punților termic.

Diferența dintre polistiren extrudat și polistiren expandat

Polistirenul extrudat este tot polistiren, ca și cel expandat, însă diferența dintre cele două materiale constă în faptul că extrudarea este procesul prin care polistirenul este comprimat, având așadar un volum mai mic de aer, grosimea sa scăzând considerabil. Cu toate acestea însă, caracteristicile sale de izolare nu scad, ci acestea rămân constante și sigure, la fel de mari precum cele ale polistirenului expandat.

Prețul polistirenului este mai mic decât cel al altor materiale folosite pentru izolare

Dacă analizezi fiecare tip de material de izolare termică în parte vei vedea că cea mai accesibilă soluție este polistirenul, în ambele sale forme. Cu siguranță vei mai găsi opțiuni la nivel de materiale, deoarece oferta este foarte variată.

Vei vedea că poți alege vată bazaltică pentru izolare, care are caracteristici foarte bune la nivel de izolare termică și confort, însă că prețul acesteia este destul de mare raportat la caracteristici. Să nu uităm faptul că vata bazaltică este și un excelent izolator acustic, drept pentru care prețul de cele mai multe ori reflectă și alte caracteristici de confort pe care le oferă materialul.

În același registru, vata minerală de sticlă poate oferi aproape aceleași caracteristici ca și vata bazaltică, însă și prețul se va apropia foarte mult de cel al acesteia.

Polistirenul rămâne așadar un material ieftin și bun pentru izolări termice, iar din punct de vedere al siguranței nu a trebui să îți faci griji, pentru că materialul este tratat să reziste la foc, dar și la șocuri mecanice. În plus, el este folosit la scară larg și pentru anvelopări exterioare a clădirilor, iar acesta este un vot imens de încredere pe care îl poate primi un material de construcții sau pentru amenajări interioare.

Polistirenul extrudat este un material care te ajută să izolezi orice spațiu

Dincolo de economia de căldură și energie, polistirenul extrudat aduce avantaje majore și la nivel de spațiu. Am menționat anterior faptul că polistirenul extrudat poate fi folosit la interior, fără reducerea masivă a spațiului util. Ei bine polistirenul extrudat mai poate fi folosit și pentru izolarea spațiilor unde nu se poate interveni din exterior din considerente constructive, iar cele mai importante cazuri de izolare sunt zonele în care pereții sunt comuni cu casa scării și chiar cu scările.

 

Pentru că izolarea nu se va putea face de pe peretele casei scării, atunci se poate interveni fără probleme de la interior, iar soluția va aduce o economie substanțială la nivel de consumuri, deoarece pierderile de căldură vor fi stopate în acest fel.

Polistirenul este așadar unul dintre cele mai eficiente materiale de izolare, dar și unul dintre cele care necesită un buget rezonabil pentru realizare. Ia așadar în calcul folosirea acestui material și scapă de pierderile de căldură care te costă atât de mulți bani.

Despre autor

Lasă un răspuns