Masinile de tuns iarba sunt o inovatie care ne-a permis sa avem mai multa grija de gradinile noastre, indiferent daca vorbim despre gazon sau simple suprafete de teren. Un aspect unitar al vegetatiei este intotdeauna preferat zonelor dezordonate, asa ca o masina de tuns iarba devine foarte importanta in acest context. Iata insa cateva aspecte mai putin stiute despre masinile de tuns iarba, care s-ar putea sa te ajute sa lucrezi mai repede si mai eficient.

Masinile de tuns iarba pot fi utilizate si pe terenuri dificile

Daca te gandeai ca o masina de tuns iarba poate fi utilizata strict pe suprafete plane, fara denivelari, asa cum este cazul gazonului, ei bine te inselai. Masina de tunsa iarba este potrivita chiar si terenurilor usor accidentate, cu specificatia ca acestea trebuie sa fie bine curatate.

Practic masina de tuns iarba este un dispozitiv menit sa taie vegetatia inalta, insa daca in aceasta se regasesc radacini sau obiecte ascutite sau chiar deseuri menajere, munca acesteia va deveni mai complicata. Din acest motiv, specialistii ne atrag atentia asupra curatarii corecte a suprafetelor astfel incat masinile de tuns iarba sa nu fie impiedicate din demersul lor de curatare.

Masinile de tuns iarba pot functiona cu fir sau fara fir

Daca vorbim despre autonomie, atunci in mod clar este de preferat sa folosesti o masina de tuns iarba cu alimentare cu fir, care sa iti ofere o functionare constanta si continua. Fireste, o masina fara fir s-ar putea sa ti se para mai usor de manipulat, insa de cele mai multe ori pridusele cu fir reusesc sa aiba nu doar o autonomie crescuta, ci si un randament si o putere mult mai buna. Practic aceste masini sunt construite astfel incat sa rezolve rapid si eficient problemele care tinde vegetatie, drept pentru care alimentare electrica cu fir devine o necesitate.

Masinile de tuns iarba au capacitati mari de stocare

Unele masini de tuns iarba nu au un sac special care sa stocheze iarba, drept pentru care aceasta ramane in spate, de-a lungul trecerii dispozitivului. Masinile moderne de tuns iarba insa sunt atat de eficiente incat sunt dotate cu elemente de strangere a vegetatiei rezultate in urma taierii. Tot ceea ce trebuie sa faci tu este sa golesti sacul in zonele adecvate si sa o iei de la capat in ceea ce priveste curatarea.

 

Masinile de taiat iarba iti ofera curatenie in timp rapid, iar acest lucru se datoreaza in principal felului in care acestea sunt create. Lamele puternice, care au rolul de a strange iarba si de a o directiona spre lamelele taietoare, dar si aspirarea resturilor spre sacul de stocare, toate aceste lucruri reprezinta adevarate inovatii de care nu ai cum sanu te bucuri.

Masina de tuns iarba poate rezista generatii intregi

Fiind dispozitive de taiere, chiar si masinile de tuns iarba au nevoie de atentie. Uneori poate fi nevoie de o ascutire suplimentare a lamelor, iar alteori poate fi nevoie de o ungere cu vaselina a componentelor, pentru a facilita modul de operare. In oricare dintre cazuri insa, aceste interventii se realizeaza in service-uri acreditate, tocmai pentru ca masinile de tuns iarba sunt produse robuste, special create sa reziste. Daca acestea nu sunt intretinute in mod corect cresc destul de mult sansele aparitiei de defectiuni, mai ales in cazul utilizarii frecvente.

 

Masinile de tuns iarba sunt foarte utile deoarece iti ofera suprafete estetice, usor de ingrijit ulterior taierii, indiferent de sezon. De aceea, daca esti interesat de o masina de tuns iarba, atunci tot ceea ce iti ramane de facut este sa cauti un produs de calitate pe care sa te poti baza de-a lungul timpului.

Despre autor

Lasă un răspuns