Construirea unei case ține foarte mult de poziționarea geografică, iar de aici derivă și aspectul care ține de gradul de expunere la intemperii. Unele case sunt construite în zone puternic afectate de precipitații, iar în acest caz este nevoie să iei în calcul folosirea unor materiale de construcții care să răspundă cât mai bine acestor solicitări. Iată câteva dintre aceste materiale și avantajele pe care ele le oferă.

Alege țigla metalică pentru acoperișuri

Acoperișul unei case reprezintă exact stratul de protecție cel mai expus la condițiile de mediu, deoarece acoperișul intră în contact cu ninsoarea, cu ploaia și cu gheața. Luând în calcul aceste considerente, tocmai de aceea trebuie tigla metalica pentru acoperirea locuințelor expuse la intemperii, deoarece aceasta are proprietatea de a se comporta foarte bine în timp în ciuda numeroaselor solicitări.

Țigla metalică este un material durabil și rezistent, tratat astfel încât să reziste în condiții cât mai bune expunerii. În plus vorbim despre un produs cu durabilitate foarte mare, pentru întreaga durată de viață a construcției, dar și de o instalare deosebit de ușoară. Țigla metalică este un material care nu întreține arderea și prin urmare poate fi folosit chiar și în zonele cu temperaturi ridicate. Țigla metalică joacă un rol important în ceea ce privește reducerea zgomotului și de asemenea este un material ecologic, prietenos cu mediul înconjurător.

Instalează sistemele de colectare a apelor pluviale

Apa din precipitații poate provoca daune majore locuinței, deoarece ea se poate infiltra mai apoi în structura casei. Este nevoie ca apa să fie deversată în puncte special create de colectarea, iar jgeaburile și burlanele sunt cele mai bune soluții de colectare a apei. Este nevoie să alegi aceste produse în funcție de calitatea lor, deoarece vei avea nevoie de sisteme de colectare a apei care să reziste în timp, mai ales la acțiunea ruginii. Vei avea nevoie de tablă tratată din acest punct de vedere, astfel încât în jgheaburi să nu apară găuri care să conducă către colectarea ineficientă a apei.

Alege un ciment potrivit pentru realizarea trotuarelor perimetrale

Trotuarele perimetrale joacă un rol important la nivel de protecție a locuințelor, deoarece acestea au rolul de a ține la distanță apa și de a proteja împotriva infiltrațiilor. Va fi nevoie să construiești aceste trotuare astfel încât ele să fie continue, să nu aibă goluri și fisuri, așa că va trebui să alegi un ciment de calitate și să respecți rația de realizare a rețetei perfecte pentru aplicarea trotuarelor. Prea mult nisip va conduce către fisurarea și făinarea trotuarului, în vreme ce lipsa folosirii agregatelor (pietriș) va conduce către ruperea trotuarului în anumite puncte.

Alege o hidroizolație calitativă

Hidroizolație reprezintă stratul de protecție care, o dată aplicat, va avea rolul de a ține apa departe de construcție. Hidroizolațiile pot fi de multe feluri, fie polimerice, fie elastice, fie bituminoase, însă rolul lor este unic și anume acela de a constitui o membrană suficient de puternică încât să facă față problemelor ce țin de apă și umiditate.

Alegerea unei hidroizolații ar trebui să fie făcută cu ajutorul unor specialiști, care să poată identifica și modul de infiltrare a apei. Hidroizolarea elementelor de construcție se poate face, acolo unde este permis, și pe partea pozitivă a elementelor, dar și pe partea negativă, acoperind astfel situațiile cele mai frecvente ce țin de izolare.

Casele expuse la precipitații abundente au de suferit de multe ori în absența instalării unor sisteme corecte de izolare, așa că dacă știi că și locuința ta este direct expusă acestor probleme, nu ezita să iei în calcul aceste soluții de remediere.

Despre autor

Lasă un răspuns