Atunci când vrei să construiești ceva cu materiale ecologice, piatra ar trebui să fie primul material la care să te gândești. Fiind un material care revine la modă, piatra este un material ecologic, durabil, care nu ia foc și nu poluează și, în același timp, poate fi reciclată.

 

Indiferent de construcția pe care o faci, fie că vorbim de o casă, garduri, garaj sau alte tipuri de construcții, piatra ar trebui să fie pe primul loc pe lista ta, atunci când faci necesarul de materiale.

 

Dar de ce să folosești piatra în construcțiile tale viitoare și de ce este un material ecologic prin exelență?

Material natural

Piatra naturală se găsește peste tot în lume, în diferite forme, fiind un produs creat de natură. Un material sustenabil care nu reprezintă niciun pericol, piatra nu conține materiale dăunătoare și poate fi folosită fără griji în orice tip de construcții.

 

Fiind extrasă din cariere de piatră, nu reprezintă un pericol pentru mediu și extragerea se face în condiții sigure, fără a prejudicia mediul înconjurător.

Material ecologic

Deoarece carierele sunt foarte numeroase în întreaga lume, transportul pietrei se face pe distanțe mici până la magazinele de desfacere, impactul asupra mediului din cauza combustibililor fiind redus.

 

Durata lor de viață este, practic, nelimitată, fiind ușor de reciclat.

Material reciclabil

Piatra naturală este un material reciclabil care poate fi folosit în diferite industrii și cu diferite scopuri:

  • Material de construcții
  • Obiecte decorative
  • Materie primă
  • Amenajări interioare sau exterioare.

Prin faptul că piatra se poate recicla și refolosi, se asigură o economie de energie, apă sau combustibili și se garantează un mediu natural curat.

Material durabil

Piatra naturală a demonstrat că este un material durabil, perfect pentru construcții. Încă din cele mai vechi timpuri, piatra naturală a fost considerată un material de nădejde, indiferent de tipul de construcție, dăinuind mult în timp, fără a avea nevoie de multe întrețineri.

Întreținere simplă

Tratarea unei pietre naturale pentru a rezista cât mai mult în timp se face ușor și cu substanțe care nu poluează și nu conțin elemente chimice dăunătoare.

 

Piatra trece printr-o multitudine de finisaje și tratamente pentru a avea o durată de viață cât mai lungă și pentru a fi cât mai rezistentă la circulație masivă și intemperii, dar, chiar și așa, majoritatea pietrelor naturale pot fi curățate doar cu săpun și apă.

Exploatare sustenabilă

Întreg procesul de exploatare a pietrei naturale, de la extragere, prelucrare și construcție s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, iar noile tehnologii au condus la reducerea costurilor de producție, făcând din piatra naturală un produs dorit în întreaga lume și ușor de utilizat.

 

Iar datorită utilajelor cu care se face exploatarea și prelucrarea, se reduce poluarea, se economisesc resursele naturale și pierderile sunt diminuate, în cazul materialelor care necesită finisaje complexe.

De ce să folosești piatra naturală

După cum am văzut mai sus, exploatarea pietrei naturale și construirea cu aceasta sunt ecologice, piatra naturală fiind un material reciclabil, durabil și cu o întreținere simplă.

 

Dar care sunt celelalte motive pentru care acest material ecologic prin excelență poate fi folosit în construcții:

  • Preț atractiv – având o garanție a calității și o longevitate mare, piatra naturală este un material cu preț atractiv comparat cu alte materiale.
  • Unicitate – atunci când achiziționezi o piatră naturală, poți să fii sigur că modelele și compoziția sunt unice, datorită modului de extracție și prelucrare.
  • Varietate – pentru zecile de tipuri de piatră disponibile, există sute de modele, astfel, vei avea de unde alege piatra pe care o dorești.
  • Compatibilitate – piatra naturală poate fi combinată cu metal, lemn, sticlă, plastic și multe alte materiale.

 

Ia în considerare să folosești piatra naturală pentru următorul tău proiect și caută pe https://www.piatraonline.ro/ tipurile și modelele pe care le preferi!

 

Despre autor

Lasă un răspuns