Uscătorul de păr este, cu certitudine, unul dintre instrumentele de bază pentru îngrijirea părului. Aparent banal, acest aparat de mici dimensiuni poate fi folosit în funcție de preferințele fiecărei persoane în parte, pentru uscarea părului ud, întinderea părului, formarea buclelor, obținerea de volum sau alte coafuri. Utilizat atât de femei cât și de bărbați, uscătorul de păr sau feonul a cunoscut o dezvoltare vizibilă în ultimii ani, astfel că în prezent înglobează diferite tehnologii care îl fac mai sigur și mai versatil. Oferta de produse este bogată, însă pentru alegerea unui aparat potrivit trebuie să ții cont de câteva caracteristici esențiale. Iată cinci sfaturi care îți vor fi de folos atunci când vrei să achiziționezi un uscător de păr:

Verifică elementele de încălzire

Una dintre componentele de bază ale uscătorului de păr sunt elementele de încălzire. Cele mai simple modele folosesc o rezistență din aliaj și nichel înfășurată pe un suport izolator. Unele dintre uscătoarele de păr mai moderne folosesc ceramica pentru a oferi o eficiență superioară, acest material fiind apreciat deoarece se încălzește uniform, păstrează căldura mai mult timp și radiază energia înmagazinată în spectrul infraroșu. La aparatele profesionale, elementele de încălzire sunt acoperite cu titan, astfel că uscătorul oferă temperaturi mai ridicate, este mai rezistent și are o constanță mai bună. Totodată, un element constructiv la modă este turmalina, un silicat complex de aluminiu, magneziu, calciu, bor și sodiu care se poate găsi în aparatele ceramice standard, dar și în cele care combină învelișul ceramic cu elementele din titan.

Ia în considerare tipul motorului

Motorul uscătorului de păr asigură fluxul de aer necesar pentru îngrijirea podoabei capilare. Pe piață se găsesc modele comune care au motor cu curent continuu, dar și uscătoare mai performante cu motor alimentat cu curent alternativ. Primul tip lucrează la turații mai mari și este compact, iar dezavantajele sale sunt durata de viață mai scurtă și zgomotul mai mare din timpul funcționări. Uscătoarele care dispun de motor cu curent alternativ funcționează la turații mai mici, așa că sunt mai silențioase, rezistă mai bine în timp și oferă o putere mai mare, dar dimensiunile și greutatea lor sunt mai ridicate.

Acordă atenție puterii uscătorului

Cu cât puterea este mai mare cu atât vei putea să-ți usuci mai repede părul pentru că uscătorul va degaja mai multă căldură. Dacă îți dorești un produs bun, caută modele de uscătoare cu puterea între 1800W și 2000W. Bineînțeles, există și aparate profesionale care ajung până la 3000W, dar și modele cu o putere redusă, special concepute pentru persoanele care călătoresc mult și au nevoie de dispozitive portabile.

Optează pentru un foehn cu viteze și trepte de căldură

În funcție de tipul de păr, produsele de îngrijire folosite sau stilul de coafură dorit vei avea nevoie de un volum de aer mai mare ori mai mic. Un uscător de păr cu trepte de viteză este ideal deoarece îți oferă mai mult control asupra aparatului și îți protejează părul de posibilele efecte negative ale căldurii degajate. De pildă, părul uscat, pe care vrei să-l coafezi, necesită temperaturi joase, în timp ce părul des sau lung are nevoie de temperaturi mai mari. De regulă, un uscător de păr ar fi de preferat să aibă cel puțin trei trepte distincte de temperatură.

Ține cont de accesoriile produsului

Uscătorul de păr, pe lângă fluxul direct de aer, trebuie să ofere cel puțin două adaptoare, și anume difuzorul pentru împrăștierea aerului cald, util pentru protejarea podoabei capilare sau pentru volum și concentratorul, pentru uscarea în anumite zone specifice.

 

La fel ca orice alt produs de coafat care lucrează cu căldură și uscătorul poate degrada firul de păr. Din fericire, aparatele au evoluat semnificativ spre modele tot mai prietenoase, așa că atunci când îți alegi un uscător de păr trebuie să te orientezi către un aparat de calitate, care să-ți lase părul delicat, strălucitor și sănătos.

Despre autor

Lasă un răspuns