Duse sunt vremurile în care angajatorii își permiteau să impună condiții uneori nedrepte de muncă și să argumenteze prin faptul că mai sunt încă 100 de oameni care îți vor postul. E adevărat, nimeni nu este de neînlocuit dar, în prezent, întregul proces de angajare al unei persoane cu adevărat competente a devenit ceva mai complicat.

 

Dinamica din anumite sectoare se pare că s-a schimbat și, de multe ori, companiile se bat pe angajați, nu invers. De aceea, dacă dorești să atragi adevărați profesioniști în cadrul proiectului tău, valorile companiei trebuie să fie susținute și de câteva promisiuni ceva mai consistente. Iată de ce beneficii vor fi impresionați potențialii angajați.

 

Un salariu mai mult decât decent și bonusuri de performanța

 

Pentru cei care vânează constant joburi pe platformele de recrutare, sintagma „salariu atractiv/motivant/competitiv” a ajuns, din păcate, să nu mai însemne nimic. Așadar, angajatorul care își dorește oameni competenți în echipă trebuie să scoată ceva mai mulți bani din buzunar, deoarece, primul lucru la care se uită un potențial angajat este salariul. Laudele, aprecierile, posibilitățile de a avansa în carieră, mediul dinamic de lucru și cultura organizațională sună excelent pe hârtie, dar nu-i vor plăti facturile la finalul lunii.

 

Tu muncești pentru profit, el de ce nu ar avea aceeași mentalitate? Asigură-te că-i acorzi și beneficiile următoare, dar începe prin a-i acorda un salariu care să merite. De asemenea, atunci când salariatul performează peste așteptări ar fi normal să fie recompensat prin diverse bonusuri. În lipsa acestora, motivația lui poate dispărea ca prin minune. Să nu te mire când acesta va pleca la concurență.

 

Asigurări medicale și de viață

 

Deoarece sănătatea este cel mai de preț bun, mai ales în contextul actual, nu ai cum să dai greș în fața candidaților atunci când le pui la dispoziție o ofertă de asigurări potrivite pentru ei. Sănătatea lui trebuie să fie importantă pentru tine, deoarece randamentul va scădea drastic dacă începe să sufere de diverse afecțiuni. Oferă abonamente medicale, inclusiv dentare la clinici private și vei vedea cum fața candidatului se destinde într-un zâmbet.

 

Program flexibil și work from home

 

Adevărul este că există viață și după programul de 9-6 și chiar și în timpul lui. Angajatorii care realizează că salariații au o viață proprie în afara programului încep să constate și că flexibilitatea oferită poate duce la rezultate îmbunătățite. Dacă la finalul zilei toate îndatoririle au fost îndeplinite, ce contează dacă angajatul a lucrat la șapte dimineața sau șapte seara?

 

Fiecare persoană are un ritm diferit și ore diferite la care creativitatea este la cote înalte. Astfel, prin oferirea programului flexibil și a opțiunii de a lucra constant de la domiciliu îi ușurezi și lui zilele și obții și rezultate de calitate, imposibile pentru o pasăre de noapte care era până acum forțată să respecte programul clasic. Vrei totuși să vină la birou din când în când? Asigură-te că îi pui la dispoziție o locație centrală, de exemplu un birou în Cotroceni.

 

Cursuri și training de dezvoltare

 

Un angajat trebuie să simtă și că învață ceva sau se perfecționează în urma unui job dar, în majoritatea cazurilor, după un an cunoaște aproape toate procedurilor și începe să se plafoneze. Evident, acest lucru nu va fi conștientizat la momentul interviului, dar vreți să aveți o colaborare de lungă durată, nu-i așa? În acest sens îi poți pune la dispoziție cursuri destinate perfecționării în domeniul în care lucrează sau chiar training-uri de dezvoltare personală care să-l ajute în viața de zi cu zi. Nu subestima importanța dezvoltării personale, pentru unele persoane fiind chiar mai importantă decât cea profesională.

 

Tu ce-ți mai doreai când erai angajat?

Despre autor

Lasă un răspuns