Pictura este unul dintre domeniile cele mai deosebite, însă destul de puține persoane știu că și arta necesită investiții, documentare și atenție, pe lângă talentul aferent. Pentru a realiza picturi frumoase, rezistente în timp, va fi nevoie să investești în produse performante, așa că iată o listă a lucrurilor necesare.

Alege culorile și acuarelele potrivite

Dincolo de pigmentul care trebuie să fie foarte expresiv, vei avea nevoie de asemenea și de culori de calitate, care să nu se estompeze în timp. Marile opere au rezistat testului timpului deoarece au fost folosite vopseluri de calitate pentru realizarea acestora. De aceea alege doar culori acrilice de calitate, chiar dacă prețul acestora s-ar putea să ți se pară mare la început. În timp vei vedea că de fapt este foarte important ca nuanțele să fie clare și diferențiate, ca textura să adere la suprafața pe care lucrezi, iar uscarea vopselei să se facă treptat, fără să crape în cazul uscării rapide.

Alege substraturi de pictură calitative

Pictura pe pânză, pe canvas, îți oferă cel mai bun substrat pentru pictură, dacă te gândești să îți exprimi talentul în tablouri. La polul opus însă, personalizările de obiecte prin pictură aduc în discuție alte tipuri de substrat, precum lemnul, ceramica sau textilele. În oricare dintre cazuri însă asigură-te că folosești materiale de calitate, deoarece acestea, împreună cu calitatea vopselei, te vor ajuta să realizezi lucrări calitative, expresive și durabile.

Alege un suport bun pentru lucru

Masa de lucru este foarte importantă deoarece ea îți va asigura suportul necesar desfășurării activității. Alege un birou amplu sau o masă mai mare, pentru a te asigura că ai loc suficient pentru activitatea ta.  Nu uita să îndepărtezi obiectele nefolositoare, deoarece acestea nu vor face altceva decât să consume locul în mod inutil. Organizează-ți materialele de lucru cât mai aproape de masă, pentru a nu fi nevoit să te miști prea mult sau să pierzi timp prețios.

Alege organizatoare speciale pentru materiale

Deși un artist are prin definiție un spațiu colorat, este indicat să îți amenajezi zona de lucru, iar pentru aceasta poți folosi organizatoare și cutii de depozitare. Poți pune în ele acuarelele și pensulele, culorile, șevaletele, sau orice alt accesoriu necesar activității tale, astfel încât să păstrezi toate lucrurile la îndemână.

O soluție salvatoare poate fi și un dulap special amenajat pentru a stoca toate aceste lucruri, eventual unul cu uși glisante, la care să ai acces cât mai ușor.

Alege furnizori de calitate pentru materialele necesare

În funcție de domeniul de activitate vei vedea că îți vor fi necesare o serie de consumabile de care nu te poți lipsi. Cel mai indicat ar fi să stabilești un parteneriat cu o firmă specializată, care îți poate acorda și consultanță sau de la care să poți solicita mostre, astfel încât să poți face ulterior și comanda de materiale. Vei vedea că soluțiile există și că vei putea în acest fel să investești în mod eficient, fără să îți faci griji cu privire la materiale.

Alege o firmă care livrează materialele în timp util, astfel încât să nu fii nevoit să ieși din casă pentru fiecare produs necesar, deoarece acest lucru înseamnă timp pierdut din procesul de lucru. În acest fel vei eficientiza munca și vei vedea că productivitatea ta va crește proporțional cu ideile și nivelul de concentrare.

Pictura necesită muncă și dedicare, dar și un efort financiar pe măsură, pentru consumabilele zilnice. Investește în produse de calitate și ai întotdeauna în vedere faptul că un produs de calitate îți garantează durabilitatea, adică exact criteriul cel mai important al activității tale, alături de creativitate.

 

 

Despre autor

Lasă un răspuns