Celebrate board games oferă o mulțime de beneficii pentru cei mici, dar și pentru adulți. Ele reprezintă modalitatea perfectă de a petrece timpul într-o manieră distractivă și educativă, totodată. Practic, pe lângă amuzamentul și competivitatea pe care le creează, aceste jocuri de societate aduc beneficii suplimentare care îmbunătățesc capacitățile cognitive și comunicaționale ale participanților. Descoperă în continuare avantajele educaționale ale jocurilor de societate:

 

Jocurile de societate apropie oamenii și consolidează relațiile dintre ei

Jocurile de societate, așa cum sugerează chiar denumirea lor, sunt concepute pentru a fi jucate alături de mai multe persoane. În fond, ideea pe care acestea mizează este cooperarea și munca în echipă. Astfel, jocurile de societate apropie oamenii și consolidează relațiile dintre ei, încurajează stablirea de noi legături între aceștia, stimulând intercomunicarea. Grație acestui beneficiu major pe care îl oferă, jocurile de societate sunt ideale pentru copii, aflați în plin proces de dezvoltare, însă și pentru adulții care doresc să își petreacă timpul într-un mod constructiv.

 

Jocurile de societate ne învață să stabilim obiective

 

Jocurile de societate se pot baza pe îndemânare, pe noroc, pe strategie sau pe o combinație între toate acestea. Prin urmare, putem spune că jocuri de societate necesită răbdare și tactică. Traducând aceste caracteristici în beneficii, ele ne învață cum să ne stabilim obiective și cum să perseverăm pentru a le atinge. De altfel, mult îndrăgitele board games ne oferă o lecție autentică despre pierdere și câștig – atât de necesară la orice vârstă.

 

Jocurile de societate îmbunătățesc funcționarea creierului

 

Practicând jocurile de societate stimulăm acele zone ale creierului care sunt responsabile de formarea complexă a gândirii și a memoriei atât în cazul copiilor, cât și al adulților. Astfel, ele dezvoltă abilitățile cognitive esențiale, printre care și cele cele implicate în procesele decizionale și în rezolvarea de probleme.

 

Jocurile de societate scad nivelul de stres și creează fericire

 

Fericirea este unul dintre ”efectele secundare” ale jocurilor de societate. Practicarea acestora declanșează eliberarea de endorfină, hormonii care ne induc o stare de bine. Prin urmare, ne vom simți mai veseli și mai mulțumiți și, spun specialiștii, chiar mai empatici.

Pe de altă parte, prin faptul că jocurile de societate ne permit să ne dezvoltăm pe diverse planuri în timp ce ne distrăm, acestea sunt printre cele mai accesibile moduri de a scăpa de stres și de a crea o experiență plăcută de învățare, atât de utilă în cazul copiilor.

Totodată, jocurile de societate ne învață să ne controlăm emoțiile, având un rol esențial pentru ”educația” emoțională a fiecăruia dintre noi.

 

Jocurile de societate stimulează abilitățile lingvistice

 

Există o mulțime de tipuri de board games, printre care și cele care îi ajută pe copii (dar și pe cei mari, de ce nu) să își dezvolte abilitățile lingvistice. ”Scrabble” sau ”Fazan” sunt doar câteva dintre cele mai relevante exemple în acest caz, care îi motivează pe participanți să își diversifice vocabularul.

 

Distracția și învățarea ”fac echipă bună” în cazul jocurilor de societate! Alege un board game potrvit în funcție de vârsta participanților, dar și de numărul acestora pentru a beneficia din plin de efectele educaționale ale acestuia.

Despre autor

Lasă un răspuns