Dacă vă doriți să îi deschideți celui mic apetitul pentru cărți, va trebui să vă ocupați de acest lucru încă de la cele mai fragede vârste. Copiii sunt ca un burete si absorb tot ce văd, fiind dornici să imite și să devină independenți. Chiar dacă nu știu să citească și chiar înainte de a-și da seama de existența literelor tipărite pe o pagină, cei mici învață să iubească sunetul limbajului, atunci cand le citiți cu voce tare. Această activitate îi ajută să-și dezvolte abilitățile de limbaj și ascultare și îi pregătește să înțeleagă cuvântul scris.

Vă recomandăm, în continuare, o serie de carti pentru copii de gradinita la CLB.

Pădurea (Atinge-Simte și Ascultă)

O carte deosebită care implică mai multe simțuri în această experiență minunată a cititului. Cei mici pot vedea ilustrațiile, pot auzi poveștile citite de dvs. și pot simți diversele texturi și materiale din care sunt realizate personajele.

Pachet Micii Exploratori

Este o colecție de trei cărți care se adresează micuților care iubesc dinozaurii și animalele în general. Cele trei titluri sunt:

 • Lumea animalelor
 • Dinozauri
 • Ferma

Poveștile de aur ale copilăriei

O carte minunată cu povești cu prințese și cavaleri. De asemenea, multe zâne, vrăjitoare și creaturi magice îi vor încânta pe copii.

Cele mai frumoase povești de la bunicuța

8 povești frumoase, fiecare cu morala ei. Cei mici vor învăța importante lecții despre cum să se poarte cu prietenii lor, de ce să-i asculte pe părinți și cum să se comporte atunci când sunt în societate.

Fabule pentru cei mici

O serie de fabule îndrăgite care prezinta intâmplări din lumea animalelor. Cu multe personaje îndrăgite de copii și acțiune la fiecare pagină, aceasta carte rămâne o operă clasică în orice bibliotecă.

Disney. Cele mai frumoase povești de noapte bună

Mult îndrăgitele personaje Disney sunt acum prezente și într-o carte de povești. Pot fi citite în fiecare seară, înainte de culcare, astfel încât visele celor mici să fie pline de magie.

 • Regatul de gheață
 • Pisicile aristocrate
 • Dumbo
 • Cenușăreasa
 • Pinocchio
 • Cartea junglei

Tezaurul cu povești

„O carte-document“, cu minunatele povești ale copilăriei din toate timpurile. Sunt poveștile pe care le-am lecturat și noi când eram mici și pe care le vom citi atât copiilor cât și nepoților noștri. Printre cele mai frumoase se numără:

 • Cenușăreasa
 • Frumoasa din Pădurea adormită
 • Scufița-Roșie
 • Prințul Broscoi
 • Barbă-Albastră

Patrula Cațelușilor. Aventurile echipei salvatoare

O carte pentru copiii care iubesc animăluțele. Eroii sunt niște căteluși curajoși care vor salva o pisicuță în timp ce rezolvă multe mistere interesante.

 

Deși viața este din ce în ce mai agitată iar noi suntem pe zi ce trece mai obosiți, e important să ne facem timp în fiecare zi să citim câteva pagini, alături de cei mici. O fascinantă lume a imaginației li se va dezvălui și îi va însoți pe tot parcursul vieții.

 

Pe lângă avantajele de a se atașa de aceasta minunată activitate care este lectura, cei mici vor beneficia și de o legătură foarte solidă cu persoana care le citește. Copiii se simt în siguranță atunci când ascultă povești și cred că toate aventurile sunt reale, iar ei fac parte din ele. Avându-vă aproape de ei, vor avea curajul să depășească orice obstacol.

Pe măsură ce vor crește, copiii se vor putea baza pe cărți ca pe o importantă sursă de informare. Vor ști unde să-și caute informațiile și cum să acceseze texte, într-un mod constant.

 

Poate, nu în ultimul rând, atunci când iubesc să citească, pruncii își dezvolta vocabularul. Lectura le permite să afle expresii și cuvinte pe care nu le vor întâlni în altă parte. Vor învăța, astfel, să se exprime și să construiască fraze lungi și inteligente, care îi vor uimi pe toți cei din jur.

 

Despre autor

Lasă un răspuns