Felul în care te prezinti la un interviu de job influențează, într-o măsură destul de mare, rezultatele acestuia. Mai întâi, pentru că, dacă tu te simți bine, încrederea în tine se va resimți în atitudinea ta pe parcursul interviului.

Apoi, e important să te îmbraci în funcție de profilul firmei pentru care aplici. Reține că ținutele de birou sunt, totuși, un fel de uniformă de lucru. Caută pe internet fotografii de la evenimentele companiei la care aplici sau articole despre angajații de acolo și vezi cum sunt îmbrăcați. De exemplu, domeniul financiar are un anumit dress code, foarte diferit de o agenție de publicitate sau de un ONG.

 

Specialiștii în domeniul recrutărilor ne sfătuiesc să ne îmbrăcăm pentru jobul pe care îl dorim, nu pentru cel pe care îl avem. Iată, mai jos, câteva idei de ținute potrivite pentru interviuri. Clasice, dar mergi la sigur cu ele.

Costum cu pantalon sau fustă

Este o ținută extrem de formală, potrivită pentru domeniul financiar sau bancar dar și pentru zona corporate. În funcție de stilul tău, poți opta pentru costum cu fustă sau cu pantalon. Costumul negru clasic e un must, dar, poți alege și alte culori precum gri sau bleumarin.

Pantaloni clasici și cămăși

Dacă domeniul pentru care aplici are un dress code formal, dar nu ți se potrivește costumul, poți opta pentru o pereche de pantaloni clasici, în culori neutre, și o cămașă asortată. Alege materiale care nu se șifonează ușor.

Rochie de zi

Nu sunt excluse nici rochiile de zi pentru cele ce doresc o abordare feminină. O alegere bună este o rochie dintr-un material elegant, cu o croială clasică, dreaptă. Caută culori neutre sau pastel. Evită decolteurile generoase și lungimea prea mică.

Sarafan și cămăși sau bluze office

O altă opțiune excelentă pentru femei sunt sarafanele. Poartă-le cu niște cămăși asortate, în culori neutreーgri, alb, bej, bleu sau, dacă interviul este mai lejer, cu o bluză. Alege culori discrete și croieli elegante, nu foarte mulate.

 

Fusta creion si bluza office

Este una dintre cele mai clasice opțiuni pentru vestimentația feminină de birou, mai ales pentru domenii mai puțin formale. Câteva fuste creion și niște  bluze office sau elegante pentru femei sunt investiții bune pentru garderoba de interviu. Le poți purta cu un sacou sau, pentru o opțiune mai lejeră, cu un cardigan.

Sfaturi suplimentare

  • Accesorizează-ți ținuta cu grijă, discret. Alege pantofi confortabili si eleganți, precum balerinii, pantofii Oxford sau pantofi cu toc mediu. Evită sandalele foarte decupate, pantofii extravaganți sau prea înalți. Geanta să fie una de zi, asortată, dar funcțională.
  • Nu îți pune multe bijuterii. Un ceas, un inel și o pereche de cercei discreți sunt suficienți. Evită bijuteriile extravagante sau prea costisitoare. Exprimă-ți personalitatea dar în limitele bunului gust și ale bunului simț, fără excese.

 

  • Gândește-te din timp la ceea ce vrei să porți pentru interviu. E posibil să ai emoții în ziua interviului, așa că nu e cazul să adaugi și stresul alegerii hainelor. Probează, efectiv, ținutele, asigură-te că ești mulțumită de cum arăta pe tine și că stau bine pe silueta ta. În acest fel, vei verifica și cât de ușor se șifonează materialele.
  • Nu îți cumpăra măsuri mai mari sau mai mici pentru ținutele de birou. Hainele de birou trebuie să fie exact pe măsurile tale.
  • Evită materialele transparente, croielile prea decoltate sau mulate, care lasă sa se vada lenjeria intimă, în vreun fel sau altul. Nu uita să-ți verifici hainele, care trebuie să nu aibă pete sau defecte, și să fie călcate impecabil.
  • Indiferent de domeniul pentru care ai interviul și de ținuta pe care o vei alege, ea trebuie sa fie, mai întâi de toate, curată, impecabilă și să te reprezinte cu eleganță.

 

 

Despre autor

Lasă un răspuns