Cand echipam o bucatarie, exista o multime de elemente pe care le luam in calcul. Desigur, nicio bucatarie nu poate functiona fara electrocasnice, iar in ultimul timp sunt la moda cuptoare incorporabile si plite asemenea. Acestea au un aspect mai minimalist, se incorporeaza in blat si in mobilierul de bucatarie si sunt extrem de eficiente. Insa, in momentul in care alegem plite incorporabile, trebuie sa mai luam in considerare un alt aparat. Nu de putine ori uitam sa ne gandim la ce fel de hote sunt potrivite pentru bucataria noastra.

Cand gatesti, fumul, mirosurile si particulele eliberate vor ramane pregnant in aer fara ajutorul unui sistem de filtrare a aerului care sa le elimine. O hota, numita uneori si hota de aerisire, va elimina toate acele elemente din camera, astfel incat sa nu iti faci griji cu privire la fumul nesanatos sau mirosurile neplacute produse in timpul pregatirii alimentelor.

Avantajele hotei

In plus fata de scopul lor principal de a curata aerul in timp ce gatiti, hote de aerisire ofera, de asemenea, cateva alte beneficii:

-Acestea ofera iluminare suplimentara spatiului in care gatesti, ceea ce ajuta la siguranta pregatirii.

-Acestea contribuie la mentinerea curateniei bucatariei – daca fumul se aduna sau se imprastie, acesta va face ca peretii si blaturile sa fie mai greu de curatat.

-Acestea reduc riscul intoxicarii cu monoxid de carbon, care poate creste la niveluri periculoase daca spatiul de gatit nu este ventilat corespunzator.

-Ele pot ajuta la racirea bucatariilor supraincalzite. Pe langa indepartarea fumului si a particulelor, acestea indeparteaza si caldura in exces.

Daca iti place sa gatesti, si faci asta des, atunci o hota este o necesitate. Din fericire, exista o multime de optiuni de luat in considerare, pentru ca acestea variaza in stil, pret, dimensiune si caracteristici. 

Hote mutate sub dulap

Hota de acest tip este unul dintre cele mai comune tipuri pe care le vei vedea. Reprezinta o alegere accesibila, care are sens in multe tipuri de bucatarii. Hota este instalata sub dulap si deasupra aragazului sau plitei, care se intinde pe lungimea plitei, astfel incat sa poata captura toata caldura si fumul pe masura ce se ridica si inainte de a ajunge la dulapuri. Aceasta hota este relativ usor de instalat si costa mai putin decat multe alte tipuri de hote de bucatarie. 

Hote cu montare pe perete

Unele hote sunt instalate in locuri in care nu exista dulapuri deasupra. Hotele montate pe perete sunt mai largi in partea de jos, intinzandu-se in mod ideal pe toata lungimea plitei, astfel incat sa poata captura tot ce se ridica, dar ingustandu-se la orificiul de aerisire, semanand astfel cu un cos de fum. De obicei, costa mai mult decat hotele incorporate in dulapuri, dar multi oameni le prefera aspectul lor si sunt alegerea mai logica pentru o plita deasupra careia nu se afla niciun dulap.

Hote Insulare

Hotele insulare sunt foarte asemanatoare ca design si aspect cu hotele montate pe perete, dar sunt concepute pentru a fi instalate in spatii in care nu exista un perete pentru atasarea hotei – deci peste o plita instalata pe o insula, practic. Acestea tind sa fie mai scumpe, dar multe dintre ele sunt concepute pentru a fi deosebit de frumoase si elegante. Multi designeri pot alege sa foloseasca o astfel hota pentru scopuri estetice, dar este si extrem de practica.

Despre autor

Lasă un răspuns