Pentru cei care nu tratează cu seriozitate pariurile sportive și joacă după ureche, a juca biletul zilnic cu doi lei și 15 – 20 de meciuri este calea către succes. Și astfel devin cotizanți fruntași către casele de pariuri.

Adevărul este însă că e nevoie de multe cunoștințe în sportul ales pentru pariere, de aptitudini specifice, de un management draconic al banilor, de rigurozitate și disciplină pentru a avea in portofoliul de parior și secțiunea ponturi tenis”. Nu e de ajuns să fi auzit de Simona Halep, Federer și Nadal pentru a obține profit din astfel de pariuri.

Acest lucru este valabil pentru orice sport pe care pariem. Aici însă vom vorbi despre tenis și despre ceea ce ar trebui să știe un parior ce dorește să devină într-adevăr bun la pariurile pe tenis.

1.Joacă tenis, află cum e, din teren, jocul pe care pariezi

Acesta este un aspect neglijat atunci când vorbim despre pariurile pe tenis.

Dacă ții în mână o rachetă de tenis și simți jocul din teren, dacă vezi cât de greu este să execuți o lovitură, să te poziționezi corect la minge, sau doar să ajungi la ea, dacă ești pus în situația de a-ți adapta jocul la cel al partenerului de joc de peste fileu, cred că poti să joci la pariuri mult mai în cunoștință de cauză.

Oricine doar se uită la tenis, chiar dacă o face cu pasiune din asta, crede, în mod eronat, că a și devenit specialist în domeniu.

Nu este deloc așa. De fapt, e o chestiune similară cu cea din fotbal. Dacă nu ai dat cu piciorul în minge, măcar la nivel de curtea școlii, e sigur că nu poți “simti” cu adevărat jocul și nu cred că poți avea succes nici la pariuri.

Nu neg că ar putea exista pariori buni pe tenis dintre cei ce nu au jucat tenis. Aceștia sunt însă doar exceptii care confirma regula.

Așadar, joacă tenis pentru a simți care este filosofia acestui joc, chiar din mijlocul acțiunii, nu doar de la televizor.

2. Uită-te la tenis pe terenuri, urmărește transmisiunile live, studiază jocul tenismenilor

Este vital să ne facem lecțiile cu mare conștiinciozitate înaintea unui meci pe care vrem să pariem. Asta înseamnă să urmărim ultimele meciuri ale celort doi protagoniști. În direct sau înregistrat, acum avem multe resurse pentru a reuși să facem acest studio video.

Studiul datelor statistice seci, de genul procentaje la primul serviciu, la al doilea serviciu, numărul de ași sau de duble greșeli, numărul de greșeli neforțate, este și el important.

Dar doar dacă se referă la ultimele meciuri jucate, cele din zilele imediat premergătoare meciului pariat. Nu are aproape deloc relevanță, de exemplu, că Thiem l-a bătut pe Rublev acum patru ani. Forma sportivă de moment a jucătorilor este primordială în pariurile pe tenis.

De aceea, este foarte important să pariați pe un meci în care sunt implicați doi jucători pe care i-ați văzut la lucru foarte recent.

3. Folosește cotele pariurilor în favoarea ta

Pozițiile din clasamentele WTA sau ATP au o oarecare relevanță atunci când se stabilesc cotele pentru un meci de tenis. Dar aceasta este una mult mai mică decât la meciurile de fotbal.

Dacă un jucător mai bine clasat joacă pe o suprafață pe care nu are rezultate atât de bune (da, trebuie să știi și acest lucru), ar trebui să încerci să mizezi pe adversarul său, mai ales dacă suprafața de joc îi convine mai mult acestuia din urmă.

Este un exemplu simplu, dar nu simplist. Găsirea unei cote “valoroase” ține de studiu și de experiența pe care o capeți în timp, urmărind sute de meciuri și analizând fișele de joc ale tenismenilor pe care îi ai în vizor atunci când pariezi.

Astfel, vei căpăta destul fler incât să folosești datele tehnice și tactice ale jucătorilor pentru a juca conform planului propriu de pariere, nemaiținând cont de cotele oferite de casele de pariuri.

Așadar, a paria pe tenis nu e floare la ureche, ci o activitate laborioasă, care trebuie privită cu totală implicare și responsabilitate dacă dorim cu adevărat să avem și profit din ea.

 

Despre autor

Lasă un răspuns