Majoritatea deciziilor cu privire la închiderea companiilor sunt luate cu luni de zile înainte, însă, unii oameni, pur și simplu, nu își dau seama că sunt pe o navă care se scufundă. Fie că este vorba despre reduceri bugetare sau de o înghețare a angajărilor, întotdeauna, există anumite semne care îți pot da de bănuit că locul tău de muncă nu mai este în siguranță. Dacă ai îndoieli cu privire la viitorul companiei în care lucrezi, caută astfel de indicii care ți-ar putea oferi o imagine mai clară asupra situației angajatorului tău. Iată la ce aspecte trebuie să fii atent:

1. Facturile către furnizori nu sunt plătite la timp

Dacă lucrezi într-o societate care nu a avut niciodată probleme cu plata datoriilor către furnizori, dar, observi că, de ceva vreme, se tot adună sume de plată, înseamnă că ceva este în neregulă. Cu toate că în mediul de business este ceva normal să existe și restanțe în îndeplinirea obligațiilor de plată, în cazul în care problema persistă câteva luni, e mai mult ca sigur că societatea nu dispune de lichidități ca să-și acopere creanțele. În plus, dacă este etichetată și ca rău-platnică, lucru pe care-l poți identifica rapid printr-un serviciu de verificare incidente de plată firme, cel mai probabil întâmpină mari probleme financiare. Așadar, nu lăsa departamentul de contabilitate să dea vina pe o problemă temporară a fluxului de numerar și întreabă ce se întâmplă cu adevărat, ca să poți lua o decizie referitoare la viitorul tău.

2. Sunt întârzieri la plata salariilor

Mulți salariați au experimentat, cel puțin o dată, situația în care angajatorul nu a putut plăti salariile la timp. Dacă situația este temporară, n-ar trebui să-ți faci griji. Totuși, ține cont că orice firmă face tot ce-i stă în putință ca, înainte de orice, să-și plătească angajații. Așadar, dacă nu ți-ai încasat banii, este clar că situația financiară a companiei este destul de dificilă.

3. Angajații buni încep să plece

Deși „bun” este un termen relativ, în orice firmă sunt angajați despre care se știe că excelează în tot ceea ce fac. Sunt pasionați de munca lor, motivați să-și atingă țelurile și primesc, întotdeauna, cele mai importante proiecte. Astfel de oameni nu-și abandonează echipele decât în momentul în care, prin perspicacitatea și experiența lor, observă neregulile pe care alții nu sunt capabili să le vadă. Când cei considerați foarte buni încep să plece din companie, iar conducerea aprobă acest lucru, este un semn că firma se confruntă cu probleme.

4. Se sistează majorările de salarii și primele

Este binecunoscut faptul că orice întreprindere trebuie să investească în formarea, perfecționarea și menținerea personalului. Majorările de salarii, bonusurile și primele sunt unele dintre aspectele ce țin de stimularea angajaților, dar, dacă toate acestea lipsesc, firma nu este una sustenabilă. Sistarea banilor suplimentari conduce la scăderea moralului, garantează pierderea angajaților performanți și, implicit, e semn că firma trece printr-o perioadă dificilă.

5. Reduceri de salarii sau de personal

Această metodă este des adoptată de societățile comerciale care, fie întâmpină probleme financiare pe termen scurt, fie urmează să se închidă. Dacă este vorba de prima situația, compania ar trebui să aibă o strategie de redresare și să ia astfel de măsuri doar pentru a depăși perioadele critice. În cazul în care reducerile sunt progresive, înseamnă că nu mai este decât un pas până la închiderea companiei.

6. Volumul de lucru scade considerabil

Chiar dacă este perfect normal ca, în anumite perioade, de exemplu, vara sau în apropierea Sărbătorilor de iarnă, să se înregistreze scăderi ale volumului de lucru, nu este un semn bun dacă situația se prelungește. Lipsa comenzilor pentru mai multe luni la rând îți poate oferi un motiv suficient de bun să părăsești corabia.

7. Întâlniri cu uși închise

Se spune că un birou liniștit este un birou mort. Prin urmare, dacă superiorii încep să poarte tot mai multe discuții cu ușile închise, oamenii sunt supărați, iar angajații nu primesc prea multe explicații, asta nu poate însemna decât un singur lucru: vești proaste.

 

În general, conducerea unei firme încearcă să țină totul departe de ochii curioșilor, atunci când există probleme grave în companie. Însă, siguranța locului de muncă este prioritară pentru cei mai mulți dintre noi, așa că dacă îți faci probleme referitoare la jobul tău, acordă atenție tuturor detaliilor și pune întrebări despre ceea ce te neliniștește. Răspunsurile vagi s-ar putea să fie încă un semn că viitorul companiei este incert.

Despre autor

Lasă un răspuns