Când vine vorba despre vacanţă cu toţii suntem nerăbdători. Abia aşteptăm să ne bucurăm de acele zile în care nu ne trezim cu un inbox plin de e-mailuri şi cu o listă încărcată de responsabilităţi la muncă.

Cu toate acestea, iată că şi vacanţa vine cu câteva lucruri pe care trebuie să le pui la punct. Dacă ţi-ai planificat călătoria, ai făcut rezervările şi ai cumpărat biletele, singurul lucru pe care îl mai ai de făcut este bagajul. Indiferent că vei petrece un weekend la munte sau o săptămână la mare, bagajul trebuie să conţină tot ceea ce ai nevoie. Dacă deja ţi-ai făcut o listă cu obiectele necesare, iată ce ai mai putea adăuga astfel încât bagajul tău să fie complet:

 

1.Cosmetice şi produse de îngrijire personală în varianta miniaturală, de călătorie

Dacă te-ai apucat de împachetat şi te-ai uitat în bagaj, probabil ai observat că foarte mult spaţiu este ocupat de cosmetice şi produse de îngrijire personală, de tipul cremelor, pastei de dinţi, gelului de duş. Pentru a-ţi uşura bagajul, poţi lua cu tine produsele preferate în varianta lor în miniatură, create special pentru călătorie, pe care le vei găsi la un raft special amenajat în majoritatea supermarketurilor. În cazul în care îţi doreşti să mai adaugi ceva, există seturi de recipiente în care poţi pune produsele pe care le foloseşti zi de zi – va fi o uşurare pentru bagajul tău.

2.Cărţi

Da, probabil vei spune că mergi în vacanţă să descoperi locuri noi şi să te distrezi, deci să dedici timp cititului nu e tocmai ceea ce îţi doreşti. Totuşi, nu spune nimeni că trebuie să iei cu tine în vacanţă un roman voluminos. Pune în bagaj o carte pe care de multă vreme îţi doreşti să o răsfoieşti şi nu ai apucat. Nu ai o astfel de carte acasă, sau nici măcar nu te poţi gândi la una? Ei bine, probabil că trebuie să-ţi lărgeşti orizontul asupra ideii de „carte”. Deseori când ne gândim la cărţi avem impresia că trebuie să conţină o poveste, personaje, intrigă, însă ele sunt mult mai mult decât atât. Cărţile conţin informaţie – iar acesta este probabil cel mai important lucru pe care îl vei auzi anul acesta, deci mai citeşte încă o dată: cărţile conţin informaţie.

Gândeşte-te la ceva ce te interesează – poate fi medicina naturistă, reţetele de clătite, viaţa unei celebrităţi sau tainele religiei budiste. Înainte să pleci în vacanţă, dă o fugă până la un anticariat – aici vei găsi cărţi pe orice temă ţi-ar putea trece prin minte. În plus, având în vedere că vorbim despre anticariate, iar acestea vând de obicei cărţi ieftine, poţi să fii sigur că în timp ce vei adăuga bagajului câteva surse de informaţie foarte importante pentru tine, bugetul de vacanţă nu va fi afectat.

3.Un rucsac

Ştii momentul acela când ai cumpărat suveniruri, ai mâinile pline de punguţe şi nu te poţi bucura de plimbare pentru că abia aştepţi să scapi de povara cumpărăturilor? Un rucsac te salvează de această corvoadă. În plus, în el îţi poţi pune tot ce ai nevoie, mai ales dacă intenţionezi să nu te întorci la cazare vreme de câteva ore: apă, aparatul de fotografiat, o umbrelă sau un tricou de schimb, în funcţie de ce crezi că vei avea nevoie.

Vacanţele sunt diferite şi ne oferă experienţe diferite: la munte, la mare, în România, într-un mare oraş occidental sau într-o ţară asiatică. Ce ne dorim de la orice vacanţă e să ne relaxăm şi să ne întoarcem cu ceva în plus faţă de atunci când am plecat: o experienţă, o idee, momente frumoase şi suveniruri hazlii.

Aşadar, nu uita să adaugi în bagaj cele trei lucruri despre care ţi-am vorbit mai sus – rucsacul şi cosmeticele în miniatură îţi vor asigura confortul fizic, iar cartea pe tema care te interesează te-ar putea scoate din zona de confort din punct de vedere intelectual şi spiritual. Cartea poate să îţi aducă o idee nouă, o lămurire, să îţi contureze un nou plan de afaceri sau chiar să declanşeze în viaţa ta o schimbare la care nici nu te-ai aştepta. Nu subestima puterea cărţilor când nu te presează grijile de zi cu zi şi eşti deschis spre a le descoperi! Tu cu ce te întorci din vacanţă anul acesta?

Despre autor

Lasă un răspuns