Noul an școlar se apropie cu pași repezi, așa că părinții trebuie să le pregătească viitorilor școlari toate rechizitele de care au nevoie. Bucuria primelor zile de școală este uriașă pentru copii, mai ales dacă au un ghiozdan echipat cu o mulțime de caiete și creioane colorate. Micuțiii adoră obiectele cu personaje din desene animate, însă adulții pot fi copleșiți de sarcina găsirii celor mai bune rechizite pentru elevi. Timpul este prețios, cumpărăturile sunt adesea lăsate pe ultima sută de metri, iar totul se poate transforma într-o adevărată corvoadă dacă nu știi ce anume le trebuie copiilor, în funcție de fiecare etapă din viața lor. Dacă ai fi crezut că cei mai mici dintre școlari sunt scutiți de multe rechizite, află că în clasa I au nevoie de diferite accesorii. Iată o listă completă cu lucrurile pe care trebuie să le achiziționezi pentru un elev din prima clasă a ciclului primar:

Caiete

Unele dintre cele mai importante rechizite de care au nevoie micuții din clasa I sunt caietele. Prin urmare, trebuie să achiziționezi câte 3-4 caiete de tip I și caiete de matematică, un caiet cu foaie velină, un caiet de muzică, 1-2 vocabulare și un carnețel pentru notițe. Achiziția acestora se poate realiza foarte ușor, mai ales dacă alegi să cumperi online caiete de la Auchan și să eviți aglomerația din magazine. În acest fel, ai posibilitatea de-a selecta alături de micul școlar caietele dorite, ținând cont de preferințele sale pentru imaginile de pe copertă. Odată cu caietele pot fi achiziționate și coperțile pentru acestea, deoarece îi ajută pe copii să păstreze aspectul îngrijit și curat al caietelor, precum și etichete școlare cu care să-și poată identifica mai ușor obiectele.

Instrumente de scris

În clasa I, copiii au nevoie de mai multe instrumente de scris ca să-și poată dezvolta abilitățile caligrafice. Cele mai importante sunt stilourile, pentru care vor fi necesare și rezerve de cerneală sau o călimară cu cerneală, în funcție de tipul stiloului, dar și sugativă pentru acesta. Pe lângă acesta, elevului din clasa I îi vor mai trebui și creioane negre bine ascuțite, creioane colorate, carioci, pic-uri și corectoare, dar și 1-2 pixuri. Ai grijă ca atât creioanele simple cât și cele colorate să fie de bună calitate, cu vârf rezistent, să nu se rupă ușor și să scrie ori să coloreze foarte bine. În plus, pentru cele colorate este indicată o gamă variată de nuanțe, astfel încât să poată fi stimulată creativitatea copiilor prin colorarea desenelor până în cele mai mici detalii. Ține cont să cumperi și o ascuțitoare și o gumă de șters, ca să-i ajute pe cei mici să-și păstreze creioanele ascuțite sau să corecteze rapid micile greșeli.

Accesorii pentru educație plastică

În primul an de școală, elevii trebuie să-și cultive și partea artistică. Prin urmare, micii școlari vor avea nevoie de plastilină în mai multe culori și planșetă pentru modelat, bloc de desen, acuarele sau tempera, pensule groase și subțiri, paletă pentru amestecul culorilor, un pahar pentru spălatul pensulelor și o planșetă pentru protecția biroului. De asemenea, celor mai mici școlari le trebuie și hârtie colorată, glasată, creponată și autocolantă, lipici solid, aracet, riglă, plicuri mari și plicuri mici, carton colorat, folii de plastic și foarfece.

Ghiozdan și penar

Toate eforturile tale de-a găsi cele mai frumoase caiete și instrumente de scris pot fi în zadar dacă nu cumperi pentru viitorul școlar un ghiozdan cu imprimeuri deosebite. Este esențial să alegi un model care să îndeplinească toate condițiile ce țin de siguranța și confortul copilului, pentru a preveni eventualele probleme medicale. Ține cont ca ghiozdanul să nu depășească 10% din greutatea elevului și să fie spații de organizare. Totodată, ai grijă să fie pe placul școlarului în ceea ce privește culorile și imprimeul.

Penarul nu trebuie să lipsească din ghiozdanul elevilor, în special atunci când aceștia se află la început de drum. Este un obiect ce-i poate ajuta să-și țină instrumentele de scris laolaltă, în ordine. La fel ca și în cazul altor rechizite, trebuie să fie un model vesel, atrăgător, care să-i inspire pe copii.

 

Cu puțină organizare, achiziționarea rechizitelor școlare se poate face fără prea mult stres. Experiența integrării în colectivitate este importantă pentru elevii din clasa I, iar pentru ca cei mici primească cu entuziasm acest nou început din viața lor, este util să le pui la dispoziție instrumentele potrivite de studiu. Potențialul copiilor depinde de modul în care iau startul la școală și de alegerea obiectelor adaptate nevoilor lor reale.

Despre autor

Lasă un răspuns