Sunt multe aspecte pe care trebuie sa le studiezi atunci cand trebuie sa-ti alegi combustibilul solid pe care sa-l folosesc in centrala, cuptor, sobe sau chiar seminee. Decizia pe care o iei in aceste momente te poate influenta din mai multe puncte de vedere: financiar, eficienta, aspecte ecologice, iar lista poate continua cu o multime de alte detalii.

Chiar daca erau privite cu scepticism de unii clienti, brichetele de rumegus au castigat tot mai mult teren in ultima perioada, iar persoanele care au ales aceasta solutie de incalzire s-au declarat multumite. Datorita umiditatii scazute si a usurintei cu care poti comanda si depozita acest combustibil, familiile care folosesc centrale termice specifice s-au orientat spre brichete rumegus de la TOMIBENA. Majoritatea s-au declarat multumiti, potrivit recenziilor scrise de catre acestia pe site-ul magazinului online.

Iata care sunt principalele aspecte prin care se diferentiaza brichetele de rumegus si lemnele de foc:

  • puterea calorica – in termeni mai comuni, cantitatea de caldura care este produsa de un combustibil intr-un anumit timp;
  • miros – combustibilul solid poate emana anumite mirosuri atunci cand sunt supuse arderii;
  • munca depusa inainte de folosire – pentru a pregati cativa metri cubi de lemne de foc este nevoie de multa munca pentru taiere, crapare si asezarea;
  • aspect – combustibilul solid poate avea un anumit aspect care influenteaza atat depozitarea, cat si atmosfera creata (in cazul unui semineu);
  • efecte adverse – solutia de incalzire pe care o alegem poate avea anumite efecte mai mult sau mai putin placute pentru natura;

Brichete rumegus vs. lemne de foc

Deoarece brichetele de rumegus sunt formate din resturi lemnoase deshidratate si comprimate in diferite forme, aceastea vor avea o ardere mai lenta, vor elibera o putere calorica mai mare decat in cazul lemnelor de foc, nu vor emana miros si nu vor avea efecte adverse asupra mediului. Ba dimpotriva, cenusa rezultata, chiar daca va fi intr-o cantitate mult mai mica decat in cazul lemnelor obisnuite, se poate folosi drept ingrasamant natural.

In plus, analizand din punct de vedere al muncii depuse inainte de folosirea combustibilului solid, brichetele de rumegus trebuie doar sa fie comandate si depozitate intr-un mediu corespunzator care sa pastreze umiditatea scazuta. In cazul lemnelor de foc, acestea trebuie sa fie taiate, sa fie crapate dupa o anumita dimensiune, sa fie asezate si nu vor fi uscate suficient intr-un timp util pentru a fi folosite in centrala.

Din punct de vedere al aspectului, aceste brichete rumegus de la TOMIBENA.ro au o forma dreptunghiulara, pot fi apucate cu usurinta pentru a fi introduse in centrala, in cazan sau in soba si nu exista riscul unei accidentari intr-o aschie.

Pentru ca sunt alternativa ecologica a lemnului clasic de foc, brichetele de rumegus vin la pachet cu o multime de alte aspecte care nu au fost detaliate in randurile de mai sus: nu incarca cosul de fum, nu degaja fum, costurile de achizitie este mai scazut si sunt mai usor de depozitat transportat.

Alege un combustibil solid care iti poate incalzi locuinta la costuri reduse!

Despre autor

Lasă un răspuns