Salata Coleslaw este una dintre cele mai apreciate garnituri. Pregătită din varză albă, varză roșie și morcovi și amestecată cu un sos cremos, aceasta este ideală pentru a fi servită alături de preparate la grătar. Koosla, așa cum o numesc danezii, este simplu de preparat și garantăm că va fi pe gustul întregii familii!

Iată cum poți face acasă o salată Coleslaw după rețeta originală, americană.

Ingredientele necesare pentru salata Coleslaw

Pregătește-ți lista de cumpărături pentru salata Coleslaw și achiziționează următoarele produse:

 • 1 varză roșie sau albă

 • 2 morcovi

 • 1 ceapă

 • 60 g de maioneză

 • 2 linguri de lapte

 • 2 linguri de smântână

 • 1 linguriță de muștar

 • 1 linguriță de zeamă de lămâie

 • 2 lingurițe de oțet

 • 2 lingurițe de zahăr

 • Piper

 • Sare

Mod de preparare

Deși poți comanda oricând o salată Coleslaw, alături de o prție crocantă de Crispy Stripes de la KFC prin Food Panda, ai ca alternativă și pregătirea ei acasă. Pașii pe care trebuie să îi urmezi sunt foarte simpli și nici nu va trebui să petreci foarte mult timp în bucătărie.

Începe prin a tăia varză în fâșii subțiri. Poți opta pentru varză albă, roșie sau pentru un amestec ale acestora. Mai apoi, dă morcovul pe răzătoarea medie sau mare și toacă ceapa cât se poate de mărunt.

Pune toate legumele într-un vas mare și amestecă-le. Într-un alt recipient, poți începe pregătirea dressing-ului pentru salada Coleslaw. Combină maioneza, laptele, smântâna, muștarul și restul ingredientelor după care amestecă foarte bine. Toarnă compoziția obținută peste legume și mixează.

Secretele și istoria salatei Coleslaw

Salata Coleslaw trebuie să stea la frigider cel puțin 2 ore înainte de servire, pentru ca aromele ingredientelor folosite să se întrepătrundă. O poți servi la masa de prânz alături de preparate din carne sau o poți pregăti pentru petrecerile barbeque cu prietenii, fiind delicioasă în combinație cu burgerii.

Pentru a pregăti o salată Coleslaw absolut delicioasă trebuie să ții cont, însă, de mici sfaturi. De exemplu, varza trebuie tăiată cât mai subțire și mai fin, deoarece se va înmuia ușor, păstrând o notă crocantă.

La fel ca alte preparate din bucătăria americană, salata Coleslaw pe care o știm cu toții astăzi are o istorie cât se poate de interesantă. Se pare că aceasta era pregătită de către bucătarii Romei antice și conținea, inițial, varză, ouă, oțet și alte mirodenii, fără ca dressing-ul să facă parte din rețetă. În cealaltă parte a globului, locuitorii din New York pregăteau o salată similară cu cea din zilele noastră. De fapt, rețete asemănătoare celei de Coleslaw erau pregătite în casele americanilor încă din anii 1770. Cu toate acestea, unul dintre cele mai importante momente pentru reinventarea rețetei de salată de varză a fost descoperirea maionezei, în perioada secolului XVIII.

Salata Coleslaw este un adevărat deliciu pentru papilele gustative. În plus, acest preparat este foarte versatil și nu necesită ingrediente numeroase sau costisitoare. Totuși, dacă nu ai timp sau îndemânare să o pregătești, nu uita că poți comanda oricând o astfel de salată prin intermediul aplicațiilor de food-delivery.

Despre autor

Lasă un răspuns