De la încălțăminte pentru copii la eșarfe și sepci, cei mai mulți dintre copii vor să urmeze cele mai recente trenduri în materie de styling. Copiii pasionați de modă vor căuta întotdeauna cele mai noistiluri vestimentare pentru a ieși în evidență acasă, la școală sau în oraș. Iată 5 sfaturi de stil pentru a-l ajuta pe micuțul tău să se deosebească de mulțime în ceea ce privește ținutele și look-ul!

Alege confortul asupra stilului

Copilul tău poate purta cele mai la modă articole vestimentare din tendințele actuale, însă acestea s-ar putea să nu fie cele mai confortabile pentru el. De exemplu, când alegi o rochie pentru fete, pentru a fi purtată la o ocazie specială, asigură-te că micuța ta va putea să alerge și să se joace în timpul evenimentului. La urma urmei, copiii sunt doar copii!

Atunci când alegi un outfit la modă pentru copilul tău, este necesar să te întrebi dacă cel mic poate:

  • Alerga, urca și așeza corespunzător

  • Să meargă la toaletă fără a exista riscul de a-și murdări ținuta

  • Să fie liber și să se bucure de ocazie fără a-și face griji în privința deteriorării hainelor

Dacă ai răspuns nu la oricare dintre întrebările de mai sus, atunci poate piesele vestimentare pe care urmează să le cumperi copilului tău s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere. Alege ținute care să-l transforme pe cel mic sau cea mică într-un fotomodel, fără a reduce însă confortul celui mic atunci când le poartă!

Completează ținuta cu accesorii pe măsură

O cămașă albă simplă va arăta mult mai bine purtată cu o pereche de ochelari. Simte-te liberă să-l accesorizezi pe micuțul sau micuța ta cu pălării, eșarfe, ceasuri, brățări sau alte accesorii elegante. Cu toate acestea, asigură-te că nu vei exagera cu accesorizarea! De exemplu, una sau două brățări pe mânuța copilului sunt mai mult decât suficiente.

Optează pentru încălțări în culori vii, specifice acestui sezon și asortează-le cu șepci în nuanțe similare în cazul băiețeilor sau accesorii pentru păr, în cazul fetițelor.

Alege mărimi mai mari ale hainelor

Ai putea crede că cel mic va arăta fabulos într-un outfit de dimensiuni mici, însă este necesar să te gândești și în viitor! Copilul tău ar putea crește într-un ritm foarte rapid, iar acea pereche de pantaloni ar putea deveni pantaloni scurți într-un timp record. Așadar, pregătește-te pentru inevitabilul ritm de creștere al celor mici și optează pentru haine cu o mărime mai mare decât cea pe care o poartă. Mai mult decât atât, hainele ușor mai largi vor avea un aspect mult mai cool și în tendințe!

Optează pentru haine potrivite de sezon

Copilul tău se va putea simți destul de inconfortabil dacă hainele alese nu se potrivesc sezonului. De exemplu, hainele din țesături groase purtate pe timpul verii va determina supraîncălzirea celui mic, pe când hainele subțiri purtate în sezonul rece sau de tranziție nu țin de cald suficient copilului tău.

Cel mic are trebui să poarte o haină, un pulover sau o jachetă atunci când temperaturile sunt mai mici. În caz contrat, ia în considerare țesăturile ușoare pentru sezonul primăvară-vară. În general, vremea impreviziblă a primăverii, necesită și accesorizarea unor piese vestimentare precum pelerine de ploaie sau cizme de cauciuc pentru copii.

Lasă-l pe cel mic să aleagă ce vrea să poarte

Copii ar trebui să aibă, de asemenea, mici contribuții atunci când alegi articolele vestimentare pe care să le poarte. S-ar putea să crezi că știi mult mai bine care sunt hainele care i se potrivesc copilului tău, însă este posibil ca acesta să nu fie încântat de ceea ce poartă. Tacticile specifice în alegerea hainelor pentru tine, pot funcționa și la cei mici. De exemplu, dacă cel mic are un simț al modei foarte bine dezvoltat, îi poți permite să selecteze mai multe piese pe care să le încerci, atunci când sunteți la cumpărături. În acest fel, îți vei face o idee în ceea ce privește preferințele sale vestimentare.

Mulți copii încep să-și dezvolte un simț al stilului de la vârste fragede. Inspiră-te din aceste sfaturi de stil și asistă-ți copilul în dezvoltarea acestor instincte vestimentare. Combină articole la modă, confortabile și funcționale, iar copilul tău se va afla întotdeauna în centrul atenției!

Despre autor

Lasă un răspuns