Vrei să dezvolți o afacere, dar nu știi exact asupra cărei idei de business să te oprești? Secretul succesului stă în oportunitățile de dezvoltare pe care le prezintă fiecare domeniu de activitate în parte. Nu este deloc simplu să intri în lumea antreprenoriatului, însă dacă pui pasiune în ceea ce faci, cu siguranță vei reuși ce ți-ai propus. De la contabilitate, servicii juridice și imobiliare, la consultanță și IT, există nenumărate afaceri simple în care profiturile sunt ridicate, iar crearea unei companii nu implică prea multe dificultăți. Dacă ești la prima experiență de acest fel, am selectat pentru tine câteva idei de business ușor de pus în practică, ce țin pasul cu trendurile pieței:

1. Comerț online

În cazul în care te descurci bine când vine vorba de comercializarea bunurilor, atunci cel mai simplu ar fi să-ți deschizi un magazin online. Spre deosebire de o unitate fizică, în mediul virtual nu te arunci în cheltuieli inutile, stocuri mari de marfă sau produse cu risc. Este o afacere excelentă, mai ales pentru începători, deoarece comerțul a fost, este și va fi și pe viitor una dintre cele mai bănoase activități.

Piața internațională ori chiar și cea locală este plină de produse diverse, mai puțin populare, pe care le poți achiziționa la prețuri decente pentru a le revinde, așa că nu trebuie să fii tu cel care creează anumite articole. Bineînțeles, dacă de exemplu te pasionează activitățile handmade, un magazin online este perfect pentru a valorifica obiectele realizate.

2. Curierat pe bicicletă

Știm cu toții că traficul a devenit insuportabil în multe orașe din țară, iar companiile care livrează diferite mărfuri sau bunuri către persoanele fizice și juridice au nevoie de rapiditate pentru a satisface nevoile clienților. Așa a apărut ideea curieratului pe bicicletă. Este o afacere profitabilă și sănătoasă, cu investiții mici și cheltuieli reduse. Ai posibilitatea de a-ți crea propria firmă și de a încheia contracte pentru livrare cu anumite companii, de obicei mari corporații care își doresc să trimită diferite colete către clienți în doar câteva ore. Ca antreprenor în acest domeniu, e necesar să depui efort pentru a te face cunoscut pe piață, iar în acest sens platformele de social media sunt o bună modalitate de promovare.

3. Servicii de creație grafică

O activitate creativă de care avem nevoie în fiecare moment. Competiția este mare în acest domeniu, tocmai pentru că este o idee foarte ușoară de a deschide o firmă, însă nu toți designerii pun accent pe calitate. De la proiectarea unor ambalaje pentru produse la realizarea panourilor, a broșurilor sau a cărților de vizită, acest tip de servicii este extrem de solicitat. Toate companiile investesc în grafică, în special pentru materiale de promovare, așa că nu trebuie să-ți faci griji că vei duce lipsă de clienți. În mod sigur, va trebui să îți construiești un portofoliu solid cu ajutorul căruia să câștigi încrederea celor care îți vor duce afacerea către succes. Iar dacă oferi și consultanță pe lângă partea de creație grafică, ai șansa de a aduce business-ului tău un plus de valoare.

4. Consilier de imagine

În cazul în care nu deții abilități tehnice ori te sperie activitățile de producție care necesită autorizări și calificări speciale, îți poți deschide un cabinet de consilier de imagine. Este un business care are nevoie doar de tine, cel puțin pentru început, deoarece în țara noastră această nișă este foarte slab acoperită. Cererea pentru asemenea servicii este ridicată, mai ales că oamenii își doresc să investească mai mult în dezvoltarea personală.

Urmează câteva cursuri de specialitate ori training-uri în străinătate pentru a dobândi experiență profesională, care te va ajuta să ajungi mai ușor la potențialii clienți. Vestea bună este că aceștia sunt suficienți și diverși, de la persoane fizice și companii mici până la mari organizații, cu toții își doresc o imagine perfectă în mediile în care activează.

5. Hotel pentru animalele de casă

Una dintre problemele pe care le întâmpină tot mai des stăpânii animalelor de companie este aceea că nu au unde să-și lase prietenii atunci când pleacă de acasă. În marile orașe, antreprenorii au înțeles această nevoie și vin în întâmpinarea clienților cu oferte speciale pentru necuvântătoare. Totuși, piața nu este foarte dezvoltată și în multe zone este nevoie de cămine pentru animalele de casă. Această idee este numai bună pentru tine dacă ești iubitor de animale și vrei să-ți transformi pasiunea într-o afacere ușoară și profitabilă.

În timp ce te gândești care idee de business ți se potrivește mai bine, pregătește-te pentru următoarea etapă – înființarea propriu-zisă a firmei. Iar aici te ajutăm noi cu un pont: încearcă un împrumut nebancar fără dobândă și pune la punct detaliile viitoarei tale companii. Cu încredere și perseverență, orice este posibil!

Despre autor

Lasă un răspuns