Hainele pe care le alegi te ajută să creezi anumite iluzii optice menite să-ți ascundă micile imperfecțiuni ale corpului și să le evidențieze pe cele de care ești mândră. Crezi sau nu, pantofii au aceeași putere magică! Dacă până acum nu acordai atenție acestui detaliu, află că încălțămintea potrivită te va pune în valoare în orice ocazie, în timp ce încălțările neadecvate îți vor strica întreaga apariție.

Așadar, fie că vorbim despre pantofii purtați la zi de zi, la birou sau la plimbare, sau despre cei pe care îi alegi la evenimente speciale așa cum sunt nunțile și botezurile, e important să știi care este cel mai potrivit model pentru tine, în funcție de silueta ta.

Astăzi te consiliem în alegerea unor pantofi de damă pentru ocazii, astfel încât ei să te avantajeze din punct de vedere fizic.

Ce pantofi alegi dacă ai o siluetă măr

Ai picioarele subțiri, iar greutatea este concentrată către mijlocul corpului? Atunci ai o siluetă măr. Sandalele gladiator ți se vor potrivi de minune dacă ai gleznele subțiri, în timp ce pantofii stilettos vor crea un efect similar, atrăgând atenția asupra picioarelor. În general, evită pantofii cu tocuri extrem de subțiri.

Ce pantofi te avantajează dacă ai silueta tip triunghi inversat

Silueta caracterizată de umeri lați, șolduri înguste și picioare subțiri va fi întotdeauna avantajată de o pereche de pantofi pumps. Aceștia echilibrează proporiile și conferă voluptate părții inferioare a corpului, păstrând aerul feminin. Pentru un botez, dar și pentru ținutele de zi cu zi optează pentru încălțăminte în culori intense, care vor atrage atenția asupra picioarelor. Ca alternativă a pantofilor pumps, poți alege și sandale chunky. De preferat este să alegi un model cu baretă în zona gleznei.

Cum alegi pantofii pentru silueta clepsidră

Șoldurile curbate, umerii lați și talia mică sunt principalele trăsături care diferențiază silueta clepsidră de celelalte tipuri de conformații. Pantofii peep-toes sunt ideli pentru a-ți pune în evidență talia și șoldurile, motiv pentru care îți recomandăm să îi porți cu încredere atât la evenimentele speciale cât și în ținutele de zi cu zi. Cu siguranță nu vrei să distragi privirile de la talia ta bine conturată, așadar poartă un model de pantofi peep-toes într-o nuanță neutră.

Ce pantofi să alegi dacă ai silueta pară?

În cazul silutei înguste, partea superioară a corpului este îngustă, iar partea inferioară proeminentă. De aceea, pantofii au rolul de a crea un echilibru al proporțiilor. Pantofii Wedges cu vârful decupat sunt potriviți pentru tine, mai ales dacă îi alegi într-o culoare închisă.

Pentru o ținută impecabilă, hainele au un rol esențial. La fel de importantă este, însă, și alegerea pantofilor, care vor completa armonios outfiturile tale. Sperăm că sfaturile oferite în acest articol îți vor fi de ajutor atunci când îți alegi pantofii pentru următorul eveniment important din viața ta!

Despre autor

Lasă un răspuns