Prețurile de achiziție accesibile, costurile de întreținere scăzute, potrivite pentru oraș și confortabile drumurilor în afara lui au făcut din mașinile marca Opel unele dintre cele mai întâlnite mașini pe drumurile din România. Însă cum nimic nu ține o veșnicie, chiar și cele mai fiabile mașini au nevoie de piese și consumabile ce trebuie schimbate periodic. Iată care sunt cele mai căutate piese auto de către posesorii de mașini Opel.

În primul rând, în topul celor mai solicitate piese auto de Opel le putem menționa pe cele ce se schimbă în cadrul reviziilor periodice.

1. Uleiul de motor

Poate fi considerat unul dintre cele mai căutate produse din domeniul auto. Ceea ce este un lucru bun, semn că șoferii din România au grijă să întrețină motorul mașinii ca la carte. Acesta se schimbă, de regulă, o dată pe an.

2. Filtrele

Orice mașină, nu numai cele din gama Opel, are patru filtre care contribuie la buna funcționare a mașinii. Acestea trebuie schimbate periodic, după o verificare în cadrul reviziilor periodice.

 • Filtru de aer al motorului protejează cilindrii motorului.

 • Filtru de combustibil protejează pompa de injecție prin eliminarea impurităților și a apei din carburant.

 • Filtru de polen împiedică pătrunderea prafului în mașină pentru a menține un mediu cât mai sănătos în interiorul acesteia.

 • Filtru de ulei are rol de protecție și împiedică o mare cantitate din praf și reziduuri să pătrundă în uleiul de motor.

După cele care sunt incluse în pachetul reviziilor periodice, putem include acele piese care se deteriorează prematur din cauza condițiilor precare în care se prezintă drumurile din România.

3. Discurile și plăcuțele de frână

Discurile și plăcuțele de frână se afla în topul celor mai căutate piese auto. Deși sunt fabricate să reziste până la 100.000 de kilometri, din cauza drumurilor din România acestea se deformează mult mai repede. Chiar dacă nu pot fi considerate uzate excesiv, deformarea lor le afectează performanța. Ciclul evenimentului care duce la deformarea mai rapidă a plăcuțelor este: șoferul merge cu viteză, frânează brusc, intră într-o baltă iar apa răcește plăcuța prea repede și îî modifică forma. Pe lângă acest aspect, prezența pe piață a pieselor îndoielnice din punct de vedere calitativ contribuie la schimbarea acestora mai des decât ar trebui.

 • Vibrații în volan atunci când frânezi;

 • Mașina scârțâie în mers;

 • Mașina trage într-o parte atunci când mergi sau când frânezi;

 • Martorul de plăcuțe din bord este aprins;

 • Pedala de frână se duce prea ușor până la fund;

 • Striații sau deformări pe discurile de frână;

 • Dacă identifici scurgeri de lichid sub mașină.

În cazul în care observi oricare din cele enumerate mai sus, cel mai probabil trebuie să schimbi discurile de frână și plăcuțele.

4. Pivoții și bucșele

Una din principalele cauze pentru care șoferii români schimbă mai des pivoții și bucșele este condiția drumurilor publice. Gropile prezente atât în asfaltul din oraș cât și pe drumurile din afara lui afectează grav mașina, deformează jante și anvelope și strică tot ce ține de articulațiile mașinii. Astfel, în cazul în care auzi bătăi când te afli în curbe luate cu viteză, este momentul să dai o fugă la service pentru verificarea pivoților.

5. Turbocompresorul

Turbocompresorul este un dispozitiv folosit, atât la motoarele pe benzină cât şi la cele diesel și are ca rol creșterea puterii motorului cu ardere internă. Acesta a fost fabricat astfel încât să funcționeze o perioadă extrem de lungă de timp. Cu toate acestea, din cauza neglijenței în ceea ce privește efectuarea reviziilor la timp, înlocuirea uleiului dar și calitatea acestuia, turbocompresoarele se numără printre cele mai căutate piese auto. În cazul în care identifici următoarele probleme, șansele ca turbocompresorul să aibă nevoie să fie înlocuit sunt destul de mari:

 • Mașina scoate fum;

 • Mașina consumă o cantitate exagerată de ulei;

 • Auzi zgomote ieșite din comun din zona turbocompresorului.

Dacă am menționat care sunt cele mai căutate piese auto pentru mașinile ce au emblema Opel, mai merită specificat faptul că, mai ales pentru piesele ce țin de siguranța rutieră, cum ar fi cele de frânare, este indicat să achiziționezi piese de calitate. Piese de schimb originale și de calitate superioară poți achiziționa din online, de pe site-uri recomandate precum egarajul.ro. De asemenea, cum paza bună trece primejdia rea, ține cont că efectuarea reviziilor periodice la timpul lor și în service-uri autorizate vor influența modul în care mașina ta va funcționa în decursul anilor.

Despre autor

Lasă un răspuns