Fiindcă dormitorul este încăperea menită relaxării și odihnei, acesta trebuie să fie cel mai confortabil loc din casă. Din acest motiv, vei avea nevoie de un pat confortabil, cu un design elegant și practic, care să-ți transforme dormitorul din punct de vedere estetic. Din ce în ce mai multe persoane aleg să achiziționeze paturi cu tăblie tapițată, cu un aspect impresionant, care transformă un dormitor aparent banal într-unul de excepție. Nu doar tăbliile tapițate sunt la modă, ci și modelele din lemn sau metal, care aduc numeroase avantaje.

Află, din rândurile de mai jos, cum poți alege patul ideal în funcție de tipul tăbliei.

Tăblii de pat din lemn

Lemnul reprezintă un material tradițional și rezistent, folosit atât pentru obiectele de mobilier, cât și pentru tăbliile de pat. Tăbliile de pat din lemn sunt specifice atât dormitoarelor rustice sau scandinave, cât și celor clasice sau contemporane.

Avantajul unei tăblii din lemn implică posibilitatea de a putea fi pictată după preferințele proprii sau combinată cu elemente metalice, astfel încât să se potrivească cu decorul oricărei încăperi.

Tăblii de pat tapițate

Te poți orienta și către niște tăblii de pat tapițate, ce oferă dormitorului un aer sofisticat. Tapițeria face ca această opțiune să fie confortabilă pentru utilizatori, deoarece se poate folosi ca suport atunci când stai în pat. Un avantaj semnificativ în alegerea unei tăblii de pat tapițate este dat de faptul că poți crea un design unic, care să se potrivească cu decorul.

Dacă ai o tăblie de pat tapițată, o poți curăța cu o cârpă umedă sau cu aspiratorul, pentru a îndepărta praful și acarienii de pe material. Explorează oferta de paturi tapițate de la Vivre și alege-ți designul preferat și dimensiunea ideală.

Tăblii de pat din fier

Tăbliile de pat din fier sunt populare încă din epoca victoriană, atunci când erau folosite cadrele din fier forjat, durabile și rezistente în timp.

Tăbliile de pat din fier sunt ideale în camerele shabby chic, cu accente feminine, ce inspiră eleganță. Tăbliile de pat din metal pot fi vopsite în negru, alb sau chiar auriu, pentru a se potrivi cu decorul din dormitor.

Avantajele unei tăblii de pat

  • Pentru că aerul condiționat din timpul verii răcește pereții, poți rezolva problema cu ajutorul unei tăblii de pat, care păstrează răcoarea la distanță.
  • Dacă îți place să citești în pat sau să te uiți la filme pe laptop, o tăblie confortabilă de pat îți va oferi suport suplimentar.
  • Tăblia de pat poate proteja peretele, păstrându-l curat.
  • Ți s-a întâmplat ca perna să ajungă blocată în spațiul dintre pat și perete? Cu ajutorul unei tăblii de pat, nu vei întâmpina niciodată aceste neplăceri.
  • Pentru o schimbare rapidă de decor în dormitor, nu este necesar să înlocuiești patul, ci poți înlocui doar tăblia de pat, în funcție de materialul dorit.

Nu subestima impactul vizual al unei tăblii de pat și alege un model îndrăzneț pentru dormitorul tău, dacă vrei să-i împrospătezi rapid decorul, sau una tradițională, care completează armonios ambianța.

Despre autor

Lasă un răspuns