Banda adezivă este un material cu foarte multe întrebuințări. Indiferent că vrei să repari obiecte din locuință, să izolezi fire sau poate să îți ajuți copiii cu diferite proiecte practice pentru școală, banda adezivă este întotdeauna un element care te poate ajuta și îți poate ușura munca.

Numită și scotch, banda adezivă oferă o serie de avantaje oricărui proiect. Aceasta este un foarte bun izolator al curentului electric, protejează foarte bine împotriva apei și, cu ajutorul evoluției de la nivelul designului, poate chiar să înfrumusețeze obiectele pe care o aplici.

Iată câteva dintre cele mai interesante întrebuințări pe care i le poți aduce rolei tale de bandă adezivă.

Elimină părul nedorit de pe haine

Dacă ai un câine sau o pisică pe post de animal de companie, cu siguranță ai trecut prin experiența nefericită de a-ți găsi hainele pline de păr. Din păcate, simpla spălare a acestora nu este suficientă pentru a îndepărta în totalitate firele de păr rămase prinse de material. Soluția cea mai la îndemână este să le îndepărtezi cu o bandă adezivă.

Deși există benzi speciale pentru acest tip de proces, poți improviza folosindu-te de orice fel de bandă adezivă. Ia pe mână o bucată de bandă și ține-o cu fața lipicioasă în exterior. Aplică rapid pe suprafața hainei pe care vrei să o cureți și vei vedea cum părul dispare imediat, lipindu-se de bandă. Această acțiune nu va lăsa urme pe haine și le va curăța foarte bine.

Repară furtunul aspiratorului

Foarte multe dintre aspiratoarele din comerț au în dotare furtunuri de plastic, care trebuie să fie destul de mobile în așa fel încât aparatul să ajungă și în cele mai dificile unghiuri ale camerei pe care vrei să o cureți. Dezavantajul acestui tip de furtun este că se poate rupe foarte ușor, din cauza modului în care este manipulat.

Totuși, cu ajutorul unei bucăți de bandă adezivă, poți prinde foarte bine zona ruptă a furtunului, ceea ce îți dă posibilitatea să folosești în continuare aspiratorul. Banda adezivă lipește plasticul foarte bine și îl protejează de extinderea tăieturii.

Repară o ramă foto

Dacă îți place să afișezi în casă fotografii, atunci probabil te-ai confruntat cu problema suporturilor de ramă slăbite. În general, acestea au de suferit atunci când sunt mutate sau mișcate pentru a se șterge praful de sub și de pe ele. Dacă ai o ramă foto cu un picior slăbit sau rupt, ea nu trebuie înlocuită, ci poate fi lipită cu bandă adezivă, care o va consolida și îți va permite să o folosești în continuare.

Împachetează cadourile de Crăciun

Există în magazine foarte multe variante de hârtie menită a fi folosită la împachetarea cadourilor de Crăciun. Modelele sunt foarte variate și atractive din punct de vedere estetic, dar dacă renunți la această variantă clasică, banda adezivă îți oferă posibilitatea să împachetezi cadourile într-o manieră mult mai personalizată. Poți cumpăra bandă de diferite culori, cu ajutorul căreia vei putea împacheta singur cutia de cadou și o vei personaliza așa cum vrei.

Izolează pungile de mâncare

Produsele alimentare din comerț, cum ar fi chipsurile, pufuleții sau chiar pâinea feliată, sunt ambalate în vid și, odată desfăcută punga în care se află, oxigenul pătruns va afecta calitatea acestora. Dacă dorești să mănânci de mai multe ori dintr-o pungă de chipsuri, păstrând proaspete feliile, poți să izolezi punga cu bandă adezivă și să o desfaci la următoarea servire.

Văzută uneori doar ca un material util atunci când ai diverse nevoi de lipire, banda adezivă poate avea foarte multe întrebuințări practice și chiar decorative într-o locuință. Accesibilă oricui și disponibilă într-o varietate mare de culori și grosimi, banda poate fi folosită inclusiv pentru a-ți curăța hainele ori pentru a lipi furtunul rupt al unui aspirator.

Despre autor

Lasă un răspuns