Lăsând la o parte stresul sesiunii sau cursurile programate la ore foarte matinale, viața de student are foarte multe părți bune, mai ales dacă acorzi studiilor importanța cuvenită. Există destule programe prin intermediul cărora studenții pot aplica pentru a obține burse de merit sau de performanță, iar tu poți fi printre aceștia.

Ce trebuie să faci pentru a te bucura de avantajele unei burse de studii, dar și câteva mici ponturi pentru a-ți rotunji veniturile pe perioada studenției, îți spunem în cele ce urmează!

Ce trebuie să știi despre bursele de studiu în statelele din UE

Un prim aspect pe care trebuie să îl știi despre bursele de studiu este că, în Uniunea Europeană, taxele de studiu pentru învățământul superior diferă mult de la un stat la altul.

Astfel, dacă în anumite țări școlarizarea este complet gratuită, în altele aceasta implică niște costuri imense. Totodată, primirea unui ajutor financiar de tipul burselor sau al împrumuturilor de studii este condiționată de o serie de criterii. Chiar și așa, partea bună este că cetățenii UE care urmează cursurile unei facultăți dintr-o altă țară membră nu sunt nevoiți să achite taxe mai ridicate. În plus, au dreptul să beneficieze de aceleași burse de studiu ca orice alt cetățean al statului în care și-au dorit să studieze.

Mai mult decât atât, în cazul în care vrei să pleci la studii în Marea Britanie, există numeroase modalități de finanțare a dorinței tale. Spre exemplu, pe lângă bursele de studiu, ai dreptul să aplici pentru burse sociale, burse de cercetare, granturi și chiar premii în bani. În medie, valoarea unei burse acordate unui student în Marea Britanie se încadrează între 1.000 și 3.000 de lire. Pentru a beneficia, însă, de acestea, este indicat să verifici înainte dacă universitatea din UK pe care ai ales-o oferă burse în cadrul programelor de licență sau de master.

Joburile pe durata facultății, o soluție de finanțare a studiilor

O altă modalitate de a câștiga bani care să te ajute să-ți continui studiile este să alegi un job pentru studenți. Din fericire, multe companii dau dovadă de deschidere în acest sens și oferă poziții plătite de internship dar și joburi part-time studenților care vor să devină independenți financiar.

În plus, multe firme oferă finanțare pentru studii acelor studenți care își dovedesc inteligența și pasiunea pentru domeniul pe care și l-au ales. Singura condiție în acest caz este că, cele mai multe dintre aceste companii, impun, prin contract, o perioadă de timp (de regulă 2-3 ani) în care beneficiarul se obligă să lucreze în echipa lor.

Atunci când cauți un job flexibil, care să-ți ofere susținere financiară, dar și timpul necesar pentru a te ocupa de studii, nu ezita să aplici pentru un job în videochat. Numeroase studiouri profesionale oferă diverse tipuri de împrumuturi modelelor, care suplimentează salariile, oricum, generoase.

Decizia de a-ți continua studiile este una cât se poate de înțeleaptă. Totuși, pentru că vei avea nevoie de resurse financiare pentru cheltuielile curente și pentru materialele de studiu, poți aplica pentru o bursă de studiu și îți poți găsi un job part-time.

Despre autor

Lasă un răspuns