7 sfaturi pentru a crea patul perfect pentru dormit

Alegerea accesoriilor decorative pentru pat ar trebui făcută în funcție de stilul dormitorului, însă în acest caz ar trebui să ții cont și de confortul personal, pentru a te bucura de un somn odihnitor. Tocmai de aceea, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi, pentru a crea patul perfect pentru dormit!

Alege un pat îndeajuns de încăpător

Pentru a te putea odihni fără probleme, ai nevoie de un pat confortabil, în care să te poți relaxa, fără să te simți înghesuit. Tocmai de aceea, atunci când alegi patul pentru dormitor, trebuie să te asiguri că acesta este îndeajuns de încăpător pentru nevoile tale. Spre exemplu, un pat potrivit pentru două persoane este cel matrimonial, care are 140×200 cm sau un pat king-size, care are 160×200 cm.

Alege o saltea confortabilă

Pentru un somn odihnitor ai nevoie de o saltea confortabilă, care să îți susţină coloana vertebrală într-o poziţie corectă, astfel încât să nu te trezeşti cu dureri de spate. Dacă salteaua este prea moale, coloana se va curba atunci când dormi, iar dacă salteaua este prea tare, vei dormi într-o poziție rigidă și te vei trezi cu dureri de spate. Pentru un pat confortabil poți alege o saltea din spumă cu memorie, care oferă suport ortopedic, iar pe termen lung, te va ajuta să îți corectezi poziția spatelui.

Încearcă o saltea topper

Dacă salteaua pe care o ai deja este mult prea fermă și îți dorești ca patul tău să fie mai confortabil, poți încerca o saltea de tip topper, care poate fi realizată din spumă cu memorie, lână sau latex. Aceasta are de obicei grosimea cuprinsă între 5 și 10 cm și este la fel de mare ca salteaua clasică peste care o vei așeza. Un topper pentru saltea este soluția ideală pentru a proteja salteaua de pat și pentru a beneficia de un grad de confort în plus. Acum găsești topper de saltea ieftin pe Somnart.ro, așa că ai de unde să alegi un model potrivit pentru patul tău

Folosește perne decorative

Atunci când așezi pernele decorative pe pat trebuie să respecți o regulă de bază: aranjează-le de la cea mai mare, la cea mai mică, începând din spate, către față. Respectând această regulă îți va fi mult mai ușor să selectezi materialele și culorile pernelor, astfel încât acestea să se evidențieze reciproc. De asemenea, pernele decorative pot fi extrem de confortabile atunci când vrei să te relaxezi câteva ore, citind o carte sau urmărind un film. În plus, pernele decorative au rolul de a proteja fețele pernelor de noapte, mai ales atunci când te întinzi pe pat, purtând haine de stradă.

Alege o lenjerie de pat de calitate

Un somn odihnitor depinde de mai mulți factori, de la salteaua confortabilă, până la înălțimea patului și calitatea lenjeriei de pat. Cele mai bune lenjerii de pat permit ca aerul să circule, pentru ca pielea ta să fie oxigenată în permanență. În plus, lenjeriile de pat de calitate vor avea un plus de stil și eleganță și vor rezista la spălări multiple, fără să-și schimbe aspectul. Cea mai bună alegere ar fi o lenjerie de pat din bumbac egiptean, care deși este mai scumpă, este mult mai confortabilă și mai rezistentă decât una dintr-un material sintetic.

Alege o pilotă călduroasă

Pentru o noapte liniștită și un somn odihnitor ai nevoie de o pilotă bună, care să îți asigure căldura de care ai nevoie pe parcursul nopții. În primul rând trebuie să ții cont de umplutura pilotei, acesta fiind principalul aspect de care depinde calitatea ei, greutatea acesteia și gradul de confort. Pilotele cu umplutură naturală, din lână, pene, puf sau bambus sunt în general mai apreciate, deoarece sunt mai pufoase, mai plăcute la atingere și permit o mai bună circulație a aerului. În schimb, cele cu umplutură sintetică sunt antialergice, sunt mai ieftine la preț și se întrețin mult mai ușor.

Alege o cuvertură pufoasă

Pentru perioada rece a anului, poți alege pentru pat o cuvertură pufoasă, din imitație de blăniță sau una cu textură plușată. Pe lângă faptul că este extrem de confortabilă, o cuvertură te va ajuta să păstrezi așternuturile curate pentru mai mult timp. Totuși, îți recomandăm să alegi două tipuri de cuverturi, una pentru sezonul rece și una din mătase sau dintr-un alt material răcoros, pentru perioada de vară.

Dacă vei ține cont de sfaturile pe care ți le-am oferit, te vei putea bucura de un pat perfect pentru dormit și de un somn sănătos și odihnitor.

Despre autor

Lasă un răspuns