Alegerea unui pat ține de foarte multe aspecte importante. Latura estetică nu este singura care contează, căci confortul, poziția corectă a corpului în timpul somnului și calitatea odihnei ar trebui să primeze de fiecare dată.

În plus, patul reprezintă o investiție pe termen lung. De aceea, alegerea unui pat potrivit trebuie să fie făcută cu atenție și ținând cont de toate criteriile esențiale. Citește în continuare și află cum poți alege patul perfect pentru nevoile tale:

1. Dimensiunile potrivite ale patului

Acesta este cel mai important criteriu pe care trebuie să îl iei în calcul. Când mergi la shopping, asigură-te că nu doar privești modelele disponibile, dar le și testezi, întinzându-te pe saltea exact cum ai face-o acasă. Doar astfel poți determina dacă patul ți se potrivește.

Dacă vei împărți patul cu cineva, este esențial să mergeți împreună la cumpărături și să testați amândoi produsul pe care urmează să-l achiziționați. În acest mod, veți putea afla dacă lățimea patului este corectă și confortabilă pentru voi.

În plus, patul trebuie să fie suficient de înalt încât să te poți întinde, cu mâinile ridicate deasupra capului, fără să depășești marginea saltelei. În caz contrar, vei avea parte, cu siguranță, de un somn inconfortabil.

2. Tipul saltelei

Salteaua este la fel de importantă precum cadrul patului. Dacă vei achiziționa ambele elemente împreună, asigură-te că salteaua este confortabilă și potrivită pentru tine.

Pe piață există o mulțime de saltele, de la cele mai ferme, care îți oferă suport pentru spate și articulații, până la cele moi, în care te poți scufunda după o zi încărcată.

Alegerea îți aparține, însă, pe lângă confort, gândește-te și la poziția corectă a corpului. Coloana vertebrală are nevoie de o suprafață relativ fermă, care să susțină greutatea trupului și să nu pună presiune în locurile predispuse durerilor (zona lombară și cervicală, șolduri, umeri).

Dacă vrei să alegi o variantă de mijloc, poți opta pentru o saltea din spumă cu memorie. Aceasta se va ajusta în funcție de formele corpului tău și îți va facilita un somn odihnitor, în timp ce articulațiile tale vor fi protejate.

Dacă preferi să dormi într-o anumită poziție (pe spate, pe burtă sau pe o parte), există saltele speciale, care îți susțin corpul și te ajută să ai un somn liniștit în poziția ta favorită.

3. Spațiul disponibil în dormitorul tău

Ai găsit patul perfect: cadrul are un design modern, salteaua este confortabilă, dimensiunile sunt potrivite pentru tine. Înainte să cumperi produsul, gândește-te bine și la specificațiile dormitorului tău.

Iată câteva sfaturi utile pentru alegerea patului:

  • Asigură-te că dimensiunea patului este direct proporțională cu cea a camerei. Dacă patul este prea mare, vei crea senzația de înghesuială, iar dacă patul este prea mic, va lăsa senzația unui spațiu incomplet.

  • Dacă nu ai suficient loc în cameră, alege un pat cu spațiu de depozitare inclus. Există o mulțime de variante, cu sertare sau fără, ce îți permit să stochezi sub pat păturile pe care nu le folosești, pernele suplimentare sau alte obiecte care nu mai au loc în dulap. Poți comanda astfel de paturi de dormitor de la Vivre, unde ai la dispoziție zeci de modele moderne dintre care să alegi.

  • Alege cu atenție materialul cadrului de pat. Acesta poate fi confecționat din lemn de diferite nuanțe și texturi, fier forjat, PVC și nu numai. Dacă ai animale de companie, optează pentru un material rezistent la zgârieturi!

Nu în ultimul rând, înainte de a cumpăra noul pat, fă măsurători exacte și nu lua decizii pe baza aproximărilor.

În final, dacă vei ține cont de fiecare aspect prezentat mai sus, vei reuși să iei o decizie corectă, fără îndoială!

Despre autor

Lasă un răspuns