Dacă îți place să arăți de fiecare dată elegant, ca scoasă din cutie, combinațiile de fustă cu botine trebuie neapărat încercate. Mai ales odată cu venirea toamnei, reprezintă cea mai bună modalitate de a ieși în evidență într-un mod stilat, fără a face rabat de la confort în același timp.
Dar combinațiile de fustă și botine au nevoie de un strop de măiestrie atunci când sunt constituite. Dacă vrei ca rezultatul final să te flateze nu numai din punct de vedere al proporțiilor, dar și al articolelor purtate, precum și al tipului tău de siluetă, trebuie să ții cont de câteva caracteristici. Vezi care sunt greșelile pe care să le eviți în rândurile de mai jos!

Ce greșești când porți fusta cu botine

Toamna e la o aruncătură de băț și majoritatea dintre noi vom profita de această ocazie pentru a purta fustele noastre dragi și botinele corespondente. Look-ul e elegant și rafinat și în perfectă concordanță cu toamna, dar unele  dintre noi ajungem să comitem greșeli fără să ne dăm seama. Vezi care sunt cele mai comune erori în rândurile de mai jos!

  • Nu ții cont de tipul tău de siluetă.

Ceea ce funcționează pentru o femeie se poate dovedi extrem de nepotrivit pentru alta, iar a nu ține cont de tipul nostru de corp este una dintre erorile stilistice cele mai comune pe care le realizăm. E vital ca de fiecare dată când îmbraci o ținută să o alcătuiești pornind de la caracteristicile siluetei tale și de abia de aici să consulți și tendințele.

Astfel, dacă ești mică de înălțime, una dintre cele mai comune combinații, de botine și fustă midi, se poate dovedi nepotrivită. Pentru tine e mai flatant să porți o pereche de botine fără toc și o fustă mini, care să îți alungească picioarele.

Fetele sau femeile cu gambe groase și siluetă pară ar trebui să evite botinele cu toc gros, mai ales când sunt purtate cu fuste strâmte. Nu vor face decât să își accentueze defectele. Un articol vestimentar care curge lejer pe șolduri și botinele stilettos sunt mult mai recomandate.

În ceea ce privește silueta clepsidră și cea măr, regulile sunt mai puține. Și acestea sunt sfătuite însă să evite combinațiile de fuste maxi și botine și să afișeze măcar câțiva centimetri între cele două articole.

  • Nu respecți necesitatea compatibilității dintre fustă și botine.

Nu spunem că este necesar să porți numai fuste de piele la botine din același material, dar nici să combini încălțăminte din piele întoarsă cu o fustă lejeră de in nu e o alegere bună. Hainele și accesoriile tale ar trebui să reflecte în mare aceeași tematică și să fie potrivite aceluiași anotimp.

Fii mai ales atentă la materiale, deoarece aici comitem cele mai multe greșeli. Fustele din țesături subțiri (in, bumbac, mătase, dantelă sau voal) se potrivesc cu botine decupate, în cel mai bun caz. De partea cealaltă, articolele vestimentare mai groase (stofă, catifea, brocart, lână) pot fi combinate fără probleme cu botinele din piele clasice.

  • Nu ești atentă la stiluri.

E adevărat că o fashionistă se poate descurca din acest punct de vedere, dar noi îți recomandăm să menții tot timpul o punte de legătură între itemuri. Evită ca fusta și botinele tale să aparțină unor registre stilistice opuse.

E esențial mai ales dacă ai un articol mai special. De exemplu, o pereche de botine cowboy vor arăta bine cu o fustă din denim, dar va fi mai dificil să le combini cu catifea. De partea cealaltă, o pereche de botine lucioase, model stilettos, își vor pierde farmecul dacă le combini cu o fustă de școlăriță din tartan sau cu imprimeu gingham.

  • Nu iei în calcul lungimile.

Dacă eșuezi din acest punct de vedere, primul care va avea de suferit e look-ul tău general. E chiar posibil să ajungi să transformi un corp frumos, armonios, într-unul cu defecte dacă nu ții cont de niște reguli simple.

În general, e recomandat să lași măcar o palmă de piele dezgolită între botinele tale și fustă. Pot funcționa și fustele maxi care acoperă botinele, dar numai la ocazii speciale și dacă hainele tale sunt foarte elegante, prețioase.

Altfel, fustele mini se potrivesc cel mai bine cu botinele joase, puțin deasupra gleznei, fără toc. Cele midi sau deasupra genunchiului vor arăta fabulos cu botine mai înalte și cu toc.

  • Ignori confortul.

Crede-ne, va fi ciudat să te descalți de botine și să te schimbi în pantofi mai comozi, așa cum procedezi în cazul stilettos. Botinele sunt considerate a fi accesorii practice și destul de confortabile, așa că nu încălța un asemenea model de încălțăminte dacă nu ești perfect capabilă să mergi pe el.

E de asemenea valabil și pentru combinațiile de botine cu toc și fuste creion foarte strâmte sau care au o crăpătură adâncă. Suntem de acord că aceste articole arată foarte bine în fotografiile de fashion, dar efectul lor e departe de a fi același când este vorba despre a le purta pe durata mai multor ore.

 

Sfatul nostru? Poartă doar acele botine în care te simți bine, alături de fuste care îți vin ca o a doua piele. Confortul și starea de bine se vor vedea pe chipul tău și te vor face de o mie de ori mai frumoasă!

Ține cont de aceste practici de bună purtare și evită greșelile de stil pe care ți le-am indicat mai sus, atunci când porți fusta cu botine. Așa te vei asigura că arăți de fiecare dată perfect și că îți pui în valoare în mod impecabil atuurile!

Descoperă și cizme de damă pe dasha.ro, pe care să le porți atunci când simți că te-ai săturat de combinațiile de botine și de fuste în vogă acum.

 

Despre autor

Lasă un răspuns