Planificarea unui concediu dureaza si presupune investitii serioase de timp si bani. Ai cumparat biletele de avion, ai rezervat cazarea, ai facut deja un traseu cu locurile pe care vrei sa le vizitezi imediat ce vei ajunge la destinatie, dar toate acestea nu vor mai conta daca nu ajungi la timp la aeroport.

Stii bine ca trebuie sa ajungi la aeroport cu mai mult timp inainte de decolarea avionului. Ca regula generala, cu doua ore inainte de decolare este perfect, dar in perioadele foarte aglomerate, spre exemplu de sarbatori, trebuie sa-ti rezervi chiar si mai mult timp pentru formalitatile de pe aeroport. Pentru cursele interne este nevoie de mai putin timp, dar nici in acest caz nu poti sa intarzii.

Prin urmare, ce poti face ca sa te asiguri de fiecare data ca vei ajunge la timp in aeroport, ca sa nu ratezi concediul la care visezi de luni de zile sau o delegatie importanta?

1.Pune ceasul sa sune

E de la sine inteles ca daca ai un zbor dimineata devreme, trebuie sa te asiguri ca te vei trezi la timp. Insa chiar daca decolarea este programata dupa-amiaza sau seara, ar fi bine sa pui alarma sa sune, cu cateva ore inainte.

Astfel iti va fi mai usor sa te organizezi, sa termini bagajele daca nu sunt deja gata si sa lasi totul in ordine. Nu vrei sa ajungi in situatia ca te-ai luat cu diferite treburi, timpul a zburat si mai ai doar 2 ore in care trebuie sa pleci de acasa, sa ajungi la aeroport si sa treci prin toate formalitatile.

2. Pregateste din timp bagajele

O recomandare importanta tine de organizarea din timp, inclusiv de finalizarea bagajelor cu mult timp inainte de plecare. Ar fi ideal ca bagajele sa fie gata inca din ziua precedenta, ca sa nu stai in ultimele ore sa calci rufe si sa le faci loc in valiza.

Daca incepi pregatirile cu cateva zile inainte, te vei asigura ca in ziua plecarii ai in bagaje suficiente haine curate si calcate, toate cosmeticele de care ai nevoie, iar laptopul si camera foto sunt deja incarcate. Fiecare ora conteaza, de aceea ar trebui sa te gandesti la toate aceste aspecte, din timp.

3. Rezerva transportul spre aeroport

Daca locuiesti in orasul din care are loc plecarea, atunci solutiile pentru transportul spre aeroport sunt destul de simple. Poti merge cu masina personala, cu transportul in comun, cu un taxi sau poti ruga o ruda sau un prieten sa te conduca. Insa daca trebuie sa ajungi intr-un alt oras, situatia devine mult mai complicata si ai nevoie de o programare foarte clara.

In acest caz, cea mai buna solutie este sa rezervi din timp bilete pentru transport din orasul tau spre aeroport, apeland la companii specializate in servicii de transfer, ca sa nu ai surprize neplacute. Astfel, poti alege transport spre aeroport din Constanta la Otopeni la ora la care ai nevoie, cu autocare confortabile si sigure. Cumpara cu cateva zile inainte biletul si tot ce trebuie sa faci este sa fii la locul de intalnire, la ora stabilita.

4. Ia in calcul posibile blocaje in trafic

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este riscul unui blocaj in trafic. Stii foarte bine cum este traficul la noi in tara, asa ca e mai sigur sa-ti iei o marja de siguranta, in cazul in care vei prinde un blocaj in trafic in drumul tau spre aeroport. Asta se poate intampla indiferent daca mergi pe cont propriu sau cu o firma de transport.

Spre exemplu, daca stii ca trebuie sa ajungi la aeroport cel tarziu la ora 7.00, nu alege o masina care ajunge fix la aceasta ora, pentru ca este riscant. Cu siguranta poti gasi o cursa care sa te duca putin mai devreme, la ora 6.00 sau 6.30. E mai bine sa pierzi ceva timp prin aeroport decat stand blocat in trafic.

Daca vei tine cont de aceste recomandari, foarte usor de urmat, vei putea sa te organizezi eficient, din timp, pentru plecare, astfel incat nu vor aparea surprize neplacute si vei ajunge la timp la aeroport.

Despre autor

Lasă un răspuns