Când este vorba de alegerea un web hosting bun, ai de-a face cu o mulțime de opțiuni și pachete disponibile. Este ușor să crezi că ai găsit fix ce voiai și la un preț extraordinar de bun, însă nu tot ce zboară se și mănâncă.

Dacă te pripești în găsirea unui provider bun și a unui pachet potrivit pentru site-ul tău, ai putea rata niște funcții esențiale precum securitatea, viteza și suportul tehnic. Mai jos vei găsi câteva aspecte pe care să te bazezi atunci când vrei să obții un web hosting bun. Însă, îți recomandăm să citești acest articol înainte de a vedea ce ți-am oferit, fiindcă vei lua la cunoștință detalii nemenționate aici, de o foarte mare importanță.

Cunoaște-ți nevoile

Înainte de a cunoaște diferitele opțiuni din care poți alege, e necesar să știi ceea ce dorești. Altfel, lucrurile nu vor avea loc conform așteptărilor tale.

Trebuie să iei în considerare următoarele lucruri:

  • Cine sunt vizitatorii tăi și în ce locație se află;
  • Ce fel de software și control vrei?
  • Ce fel de conținut postezi?
  • Ce sumă ești dispus să plătești;

Vezi opțiunile pe care le ai

Când alegi un web hosting bun trebuie să te mai focusezi și pe următoarele patru noțiuni:

  • Securitate: ce securitate oferă site-ului tău firma de unde ai cumpărat găzduire.
  • Uptime: un web hosting bun trebuie să-ți asigure un timp de funcționare permanent. Îți recomand să alegi un provider care îți pune la dispoziție un uptime de 99% și back-up.
  • Suport tehnic: fără un ajutor din partea firmei ar putea rezulta un dezastru, atunci când ai de-a face cu o problemă primodială. În acest fel, îți vei face o părere despre cât de ajutători și prietenoși sunt și cu ce rapiditate primești răspuns.
  • Stocare: este foarte important spațiul de menținere a datelor proiectului tău și lățimea de date pe care o primești, ca acesta să facă față mai multor utilizatori.

Nu te zgârci

Bănuiesc că cele mai multe greșeli au loc atunci când oamenii cred și aleg un web hostig bun după ce prețuri sunt oferite. Chiar mai rău, merg pe varianta gratuită. Nu spun că nu e bună, e ok, de exemplu, doar pentru teste sau un site neimportant, însă nu-ți lăsa munca pe mâna a așa ceva. Altfel, banii invetiți nu vor fi oferiți decât pe niște servicii slabe, ce îți vor da totul peste cap.

Stai departe de ‘’nelimitat’’

Să nu pici niciodată în capcana nelimitatului, greșeala asta se întâmplă mai tot timpul începătorilor. Iar dacă este prea frumos ca să fie adevărat, atunci chiar așa-i. Un spațiu nelimitat înseamnă spațiu împărțit cu alții, fapt ce rezultă o încetinire substanțială a performanței website-ului tău.

Nu băga în seamă funcțiile de care nu ai nevoie

Un lucru sigur este să nu încarci serverul cu tot felul de chestii ce nu le vei utiliza niciodată. De exemplu, atunci când ești forțat cu diferite oferte care par folositoare, le plătești și ajungi cu o sumă investită lunar foarte mare. Fapt inutil, deoarece cu acei bani puteai să-ți iei un VPS(Virtual Privat Server), ce îți era mai de folos.

Citește termenii și condițiile

Toate șiretlicurile se află în acel document. Secțiunea definește foarte detaliat relația dintre companie, serviciile pe care le oferă și clienți, în cel mai plictisitor mod posibil. Acesta este un truc foarte hain ce determină utilizatorii să apese butonul de acceptare fără să mai ia la cunoștință toate detaliile importante. E abosult necesar să fii atent la clauzele care specifică returnarea banilor, compensarea în caz că site-ul tău este offline, termeni și servicii, plus altele pe care te interesează în mod special pe tine.

Trage un ochi peste recenzii și voturi

Un web hosting bun este definit de toate cele menționate mai sus dar și de clienți, care oferă o recenzie și o notă. Nu trebuie neapărat să crezi ce zic alții, dar trebuie să iei aminte unele detalii pe care le meționează, îți pot fi de folos.

Decizia

Alegerea unui web hosting bun, care se potrivește nevoilor tale, poate părea un proces de lungă durată și dificil. Însă, tu știi cât de important este proiectul tău și de ce îi trebuie pentru a-și îndeplini scopul. Iar în cele din urmă, fi foarte atent la detalii, nu toate ofertele sunt perfecte, urmărește exact ce e necesar și nu ieși din limita bugetului tău.

Despre autor

Lasă un răspuns