Tradițional, lemn sau casă pe structura metalică, care este soluția perfectă? Grea întrebare, greu răspuns, dacă nu ești specialist. Oare ce să alegi? Care este cea mai bună soluție pentru o casă perfectă, care să reziste în timp, să se poată construi rapid și să nu-ți golească buzunarul lună de lună când vine factura la căldură?

Am făcut niște investigații și am tras o concluzie interesantă. În plus, am descoperit și specialiștii care vă pot oferi soluția perfectă. Să începem, așadar.

Dezavantaje ale casei tradiționale

Cea mai mare dilemă a oamenilor care vor să-și construiască o casă este cea referitoare la materialul de construcție potrivit. Să-și construiască o casă din cărămidă, din lemn sau să opteze pentru un material avangardist? Atunci când se gândesc la materialul potrivit iau în considerare costul întreținerii, printre altele.

Deși cărămizile sunt cu adevărat durabile, cărămizile vă pot da și multe dureri de cap. Cărămizile care nu sunt fabricate în mod corespunzător sau cele fabricate din materiale de calitate inferioară se pot sparge ușor. Dacă aveți ghinionul ca cei care vă construiesc casa să folosească astfel de cărămizi, este posibil să vă creeze reale probleme.

Pe de altă parte, cărămizile sunt predispuse la mucegai, mai ales dacă în zona în care trăiți clima este umedă. În general, locația voastră afectează în mare măsură durabilitatea materialelor pe care le veți utiliza pentru a vă construi casa.

Cărămizile se pot deteriora, pe măsură ce apa și gheața se extind și se contractă în porii săi. De asemenea, prețul cărămizilor nu este la fel de avantajos ca în cazul structurii metalice, de exemplu.

Dezavantaje ale casei din lemn

Lemnul este un material care absoarbe inevitabil condensul sau umiditatea, ceea ce îl face să se umfle și să se contracteze, mai ales când este expus la exterior, deoarece este afectat de schimbări de temperatură, precipitații, îngheț etc.

Stâlpii, tocurile, grinzile, mesele, deschiderile și tot ceea ce este făcut din lemn în casă sunt expuse la modificări în ceea ce privește structura datorită contracțiilor suferite.

Nu uitați că lemnul este un produs organic și, prin urmare, poate fi atacat de unele specii de insecte cum ar fi termitele, gândacii, furnicile, dar și de ciuperci. Toate acestea găuresc lemnul, îl perforează, contribuind chiar la descompunerea sa.

Știți cât costă rezolvarea daunelor produse de dăunători? Destul de mult. Întreținerea caselor din lemn costă destul de mult, dacă vreți ca locuința voastră să fie în stare bună. Dacă nu veți repara fisurile, umezeala va pătrunde prin porii lemnului și acesta va putrezi. În plus, lemnul este un material combustibil care facilitează propagarea rapidă a focului.

Vreți să vă bucurați rapid de o casă, să nu dați mult pe factura de căldură, să nu consumați multe materiale la construirea sa etc.? Soluția perfectă o reprezintă construirea unei case pe structură metalică.

Pentru a vă vedea visul împlinit, trebuie să luați legătura cu specialiștii de la Case Mexi. Aceștia vă pot răspunde la orice întrebare legată despre o astfel de casă. De îndată ce veți intra pe CaseMexi.ro și îi veți contacta, veți înțelege că ați luat o decizie bună.

Avantaje ale unei Case Mexi

Casa Mexi este executată în timp scurt

Structura metalică este executată mult mai rapid decât structura clasică. Dacă nu intervin alți factori, casa pe structură metalică este gata la cheie în doar 3 luni de zile.

La construirea unei case Mexi nu se face risipă de materiale

Structura metalică este una ușoară, ceea ce implică costuri de construcție reduse. Fiecare material folosit este calculat exact, astfel că nu se face risipă de materiale.

O casă Mexi se montează în orice anotimp

Având în vedere că structura metalică este prefabricată, se poate monta și în anotimpurile reci fără a se lua măsuri speciale. Sistemele clasice necesită temperaturi ridicate pentru pregătirea și execuția construcției. Prin urmare, acestea nu pot fi realizate pe timpul iernii.

Fundație redusă

Structura metalică este mai ușoară decât lemnul cu până 50-60%. Din acest motiv, greutatea redusă a structurii metalice determină proiectarea și executarea unor fundații de dimensiuni mai mici, ceea ce implică și costuri mici.

Raport preț/calitate extraordinar

Oțelul are o durabilitate de până la 150 de ani, iar costurile unei casei marca Case Mexi sunt mult mai mici, astfel că raportul preț/calitate este unul extraordinar.

Acestea fiind zise, concluzia la care am ajuns este una simplă. Casa pe structură metalică marca Case Mexi este soluția perfectă pentru voi, cei care v-ați propus să vă construiți o casă. Succes în acest demers!

Despre autor

Lasă un răspuns