Pentru mulți dintre noi mașina intră în categoria lucrurilor pe care le schimbi destul de rar. Sunt puțini cei cre schimbă anual vehiculul și sunt și mai puțini cei care își cumpără mașini noi în țara noastră. Atunci când îți schimbi mașina este un adevărat eveniment. Ceri părerea familiei, a prietenilor și îți pui o mie de întrebări. Și știu că cea mai importantă întrebare este fără doar și poate cea legată de preț.

Nu-i tocmai simplu să scoți 6.000 de Euro dintr-o dată pentru a-ți cumpăra o altă mașină, dar tot timpul pot fi găsite soluții pentru a amortiza cumva această sumă. Am observat că pe mai multe site-uri se vorbește despre faptul că indicat este să schimbi mașina o dată la 2-3 ani și mi se pare corect. Să o schimbi anual e exagerat. Abia te obișnuiești cu o mașină că vine alta. Bine, asta nu e o problemă dacă ești vreun magnat imobiliar și nu-ți pasă cât costă cea mai nouă mașină de pe piață. Vrei neapărat să fie a ta și ești pregătit să scoți din buzunar oricât este nevoie.

Dar cum acest articol este dedicat persoanelor care n-au avut atât de mult noroc încât să se nască într-o familie super bogată, revenim la oile noastre și vorbim despre cum este indicat să-ți schimbi mașina după 2-3 ani. Asta desigur dacă vorbim despre mașini second hand. Că dacă e nouă poate rezista chiar și 5-6 ani.

Dacă ești în căutarea unei mașini second hand numai bune pentru tine am o sugestie. Intră pe autorulatebucuresti.ro și vezi că au o mulțime de modele care cu siguranță o să te impresioneze. Dar modelele ca modelele. Sigur ai mai vizitat 100 de site-uri care se ocupă cu vânzarea de mașini și nu ești impresionat. Ce spui când o să vezi super opțiunea de pe site-ul mai devreme menționat? Mă refer la rate fără dobândă pentru cei care vor să-și schimbe mașina. Cam cât de tare sună asta? Eu zic că e vestea perfectă pentru pasionații de mașini. Nu de alta, dar cei de la Autorulate București sunt cam primii din România care fac așa ceva. E premieră de zile mari și merită stropită cu multă motorină de calitate. J

E colacul de salvare de care aveau nevoie o mulțime de români. Rate fixe și dobândă 0%. Hai să-ți explic pe scurt. Ai văzut o mașină care îți place, iar prețul acesteia este de 6.000 de Euro. Ai decis să ai nevoie de 24 de luni pentru a putea plătii rata. Bun, deci o să plătești lunar 250 de Euro. Pentru că dobândă pur și simplu nu există. Și eu sunt încă surprins. Am aștetptat de mult timp o asemenea opțunea, dar nu m-am gândit că poate exista cineva care la un moment dat să-și ia inima în dinți și să facă ceva palpabil.

Ești fanul unei singure mărci sau încerci puțin din toate?

Acum depinde în ce categorie de șoferi te încadrezi. Cei care sunt fanii fideli ai anumitor mărci de mașini precum Audi, BMW sau Mercedes sau ceilalți cărora nu le prea pasă dacă anul acesta conduc un Seat, iar peste 2-3 ani un FIAT. Personal prefer șoferii din a 2-a categorie și sunt de părere că merită să încerci puțin din toate pentru a putea mai apoi să tragi o concluzie pertinentă.

Am un prieten în Germania care a avut Audi, apoi a trecut la Mercedes, iar în momentul de față se află la al doilea BMW. A preferat să testeze pentru o anumită perioadă de timp fiecare brand important german și a ajuns la concluzia că este făcut pentru BMW și BMW este făcut pentru el. Pare genul de povestire cu happy-end, dar au trecut mulți ani până când cei doi să găsească și acum nu ar putea trăii unul fără celălalt. Cel puțin la cum îl cunosc pe Bogdan sunt sigur că n-ar putea sta fără mașina lui. Are grijă de mașină la fel ca de un copil, dar asemenea celor spuse mai sus și el mi-a mărturisit că încearcă să o vândă în 3 ani pentru a-și cumpăra o altă mașină, de data asta și-a învățat lecția și merge tot pe mâna celor de la BMW.

Despre autor

Lasă un răspuns