FCSB și CFR Cluj se întâlnesc pe 29 aprilie, de la ora 20:45, în derby-ul campionatului. Echipa antrenată de Nicolae Dică este 80% campioană dacă învinge și se distanțează la 5 puncte în clasament. În schimb, dacă bate CFR, clujenii trec cu un punct în față și sunt favorizați de rezultatele din meciurile directe.

Iată tot ce trebuie să cunoașteți înaintea marelui meci de pe Arena Națională:

CLASAMENT

1. FCSB 6 4 2 0 11-4 42p.

2. CFR 62407-540p.

Întâlniri directe

Toate cele trei întâniri din acest sezon s-au terminat la egalitate: 1-1. Meciul-tur din play-off s-a disputat la Cluj, deci „roș-albaștrii” ar fi avantajați și de o remiză albă, care i-ar face campioni în cazul în care cele două echipe ar termina campionatul la egalitate de puncte.

FCSB a câștigat cu 2-0 meciul de acasă din play-off-ul sezonului trecut, când CFR nu era implicată în lupta pentru titlu.

Valoarea loturilor

Potrivit site-ului de referință transfermark.com, FCSB are o valoare de piață de 25,1 milioane de euro, pe când CFR e cotată la 20,6. Lupta e strânsă și la acest capitol.

Cei mai scumpi jucători

Cei mai bine cotați jucători ai FCSB-ului sunt:

Constantin Budescu (mijlocaș ofensiv, 29 de ani) – 2,3 milioane de euro

Denis Alibec (atacant, 27 de ani) – 2,2 milioane de euro

Romario Benzar (fundaș dreapta, 26 de ani), Florin Tănase (atacant, 23 de ani) – 1,8 milioane de euro

„Ceferiștii” cu cele mai mari valori de piață sunt:

Alexandru Ioniță (mijlocaș ofensiv, 23 de ani) – 1,5 milioane de euro

Ciprian Deac (mijlocaș ofensiv, 32 de ani), George Țucudean (26 de ani) – 1,4 milioane de euro

Giedrius Arlauskis (portar, 30 de ani), Kevin Boli (fundaș central, 26 de ani), Cristian Manea (fundaș dreapta, 20 de ani) – 1,3 milioane de euro

Salarii de top

Cel mai mare salariu dat de Gigi Becali (sau de cine conduce FCSB după retragerea acestuia ☺) este de 20.000 de euro pe lună. Primesc acești bani: Constantin Budescu, Valerică Găman și Denis Alibec (potrivit gsp.ro).

În schimb, CFR oferă cel mai mare salariu din Liga I: 30.000 de euro pe lună pentru atacantul senegalez Ibrahima Balde, care a jucat doar 373 de minute în acest sezon (adică mai puțin de 5 meciuri întregi)!!!

Războiul psihologic

În timp ce fotbalul prestat de cele două echipe este modest, războiul psihologic este de cel mai înalt nivel, ambele tabere acuzând că rivalii sunt ajutați de arbitraj. Cei mai vocali sunt Meme Stoica și, respectiv, Dan Petrescu. Duelul declarațiilor a atins cote maxime după ce clujenii au fost egalați la Iași dintr-un penalty „ușor” acordat.

„În play-off suntem furați pe față. Hațegan nu ne-a dat penalty cu Steaua, azi a inventat un penalty. E clar că Steaua e cea mai avantajată în play-off. Dacă știu să se descurce, ok, să ia titlul, dar nu e meritat. S-au făcut atâtea presiuni în prima parte a campionatului, mă refer la Gigi Becali și la MM. Nu ne rămâne decât să câștigăm cu Steaua. Mai stau 3-4 meciuri, nu cred că mai pot să continui aici. Nu sunt respectat. Poate dacă mă retrag și eu ca Becali, mă ajută și pe mine arbitrii”, a tunat și fulgerat Dan Petrescu.

Meme Stoica a răspuns: „Dan Petrescu a spus nişte enormităţi. I-am dat mesaj de Paşte şi i-am promis că după aceea nu mai vorbesc despre el, dar acum ne-a acuzat direct şi trebuie să reacţionez. Când ai câştigat atâtea meciuri cu arbitrii, se întâmplă şi împotriva ta. O să atrag atenția în mod evident asupra arbitrului că Manea, Deac și Țucudean simulează nonstop. Îi voi spune asta arbitrului care va conduce meciul cu CFR. Nu înțeleg de ce se miră Petrescu de faptul că Iașiul joacă. Dar ce-ar fi vrut? Să se dea la o parte, să fie blat?”

Oficialii FCSB au trimis o cerere către clubul CFR pentru ca meciul de duminică să fie condus de o brigadă din străinătate. Clujenii, prin Bogdan Mara, directorul sportiv al echipei, au declarat că sunt de acord, însă doar dacă arbitrul este din primele cinci campionate ale Europei și are ecuson FIFA.

Ce se poate paria?

Dacă anticipați un succes al gazdelor, care poate însemna că „roș-albaștrii” vor lua campionatul, puteți pune un pariu antepost la Betano pe „FCSB campioană” – cota 1.80.

Dacă mizați pe tradiția întânirilor directe recente, cel mai logic pariu este pe X, care are cota 3.00 la Fortuna.

Aveți încredere în antrenorul Dan Petrescu? Puteți încerca un pariu pe victoria oaspeților, care are cota 3.10 la Admiral.

Orice ați alege, nu uitați să vă bucurați de fotbal. Tratați pariurile doar ca pe o distracție!

Despre autor

Lasă un răspuns