Este bine să încerci să profiți de bonusuri la pariuri sportive online, dar ținta oricărui parior serios ar trebui să fie profitul pe termen lung, nu un câștig punctual care poate fi pierdut la fel de repede cum este obținut.

Ca să fii pe profit, trebuie să îți faci o strategie clară, de la care să nu te abați. Această strategie poate fi perfecționată pe măsură ce capeți experiență și te lovești de situații pe care un începător nu are cum să le prevadă, chiar dacă se pricepe foarte bine la sportul pe care joacă și citește multe articole despre pariurile online.

Urmăresc un site foarte interesant din acest punct de vedere, 10pariuri.ro. Pe lângă ponturi date de specialiști, acolo am găsit și sfaturi utile de care trebuie să țină seama oricine vrea să fie pe profit la pariuri. Încerc să le sintetizez, oferindu-ți astfel ocazia de a afla ce ai de făcut după o lectură de doar câteva minute, dacă vrei să fii pe plus:

1. Joacă la pariuri online

Avantajele oferite de pariurile online sunt numeroase în antiteză cu restricțiile impuse de agențiile stradale. O agenție offline are un anumit program de funcționare. Dacă vrei să pariezi live la o astfel de agenție pe un meci din Liga Campionilor, e foarte greu să găsești una deschisă după ora 23. Bine, e greu să joci live în offline, dar aceasta este o altă discuție. În plus, oferta agențiilor de pariuri online este mult mai bogată.

2. Respectă managementul banilor

Managementul banilor este crucial pentru un parior de succes. Trebuie să îți fixezi un buget de pariuri pentru fiecare zi și, dacă l-ai pierdut, să te oprești. Ai șanse mici să recuperezi banii în acea zi, pentru că deja ești într-o stare psihică proastă. 

„Money management-ul” constă și în ajustarea mizei în funcție de gradul de risc al pariului. Specialiștii recomandă ca miza maximă pentru un pariu să nu depășească 15% din bugetul total. Iată cum ar putea arăta o strategie:

– 15% pentru cote cuprinse între 1.20 și1.60

– 7% pentru cote cuprinse între 1.60 şi 2.20

– 5% pentru cote între 2.20 și 4.00

– 2% pentru cote între 4.00 și 8.00

– 1% pentru cote mai mari de 8.00

Dacă bankroll-ul este mai mare, procentele pot fi mai mici. Pariorii profesioniști, care au bugete mari, joacă maxim 5% din bancă pe un pariu, oricât de mare ar fi probabilitatea ca acesta să fie câștigător. 

3. Joacă doar bilete single. 

Cu cât ai mai multe selecții pe bilet, cu atât scade șansa ca acel bilet să fie câștigător, chiar dacă pui numai cote mici. Sunt pariori care joacă pariuri multiple cu peste 10 selecții cu cote mai mici de 1.20, spunând că „nu au cum să nu iasă”.

Cei cu experiență știu că de cele mai multe ori un asemenea bilet este pierzător, deși fiecare meci în parte pare sigur. Specialiștii cred că nici nu ar trebui pariat pe o cotă mai mică de 1.20, pentru că riscul e prea mare comparativ cu eventualul câștig.

4. Alege cele mai bune case de pariuri online 

Alege casele care au cele mai bune oferte și cele mai mari cote. Deși la prima vedere nu este o diferență mare între o cotă de 1.50 și una de 1.53, pentru aceeași miză de 100 de lei avem o diferență de profit 3 lei. Un parior constant pune chiar și 1000 de pariuri pe sezon.

5. Joacă acoperit. 

Nu există meciuri sigure. Chiar dacă ești convins că va ieși un rezultat, nu pune o miză mare fără să te acopri. În acest sens, sunt bune pariurile pe handicap asiatic. Folosește opțiunea Cashout sau pune contre când aceasta nu e disponibilă.

6. Analizează bine meciurile

Se spune că o analiză făcută corect ia cam 30 de minute. Analizează meciurile zilei din toate punctele de vedere: statistică, absenți, atmosferă în cele două loturi, chiar și condițiile meteorologice. Este puțin probabil să se înscrie multe goluri pe un teren îmbibat cu apă. 

7. Evită partidele imprevizibile

Este contraindicat să joci la rezultat pe meciuri fără miză sau pe meciuri în care între cele două echipe este o rivalitate mare. Evită și întâlnirile evident dezechilibrate, cum ar fi cele între echipa de pe primul loc și cea de pe ultimul loc al clasamentului.

8. Nu juca la recuperare

Dacă ai o zi mai proastă, nu o transforma într-una tragică. Păstrează limitele fixate prin managementul banilor. Nu dubla banii la următorul pariu, în ideea că vei câștiga și vei acoperi gaura din buget. Vei sfârși prin a pierde toți banii.

9. Nu juca atunci când nu te poți concentra

Nu paria dacă ești obosit sau dacă ești distras de problemele apărute peste zi. Pariurile necesită concentrare maximă dacă vrei să ai profit. 

10. Ține un jurnal de pariuri

Experiența este foarte importantă, ca în orice domeniu. Un jurnal de pariuri este de ajutor ca să fii mai bun de la un sezon la altul. Notează zilnic ce joci, cu ce rezultate, de ce crezi că nu a ieșit un pariu etc. Analizează jurnalul în pauzele competiționale și îți vei îmbunătăți strategia de joc.

Despre autor

Lasă un răspuns