Munca la domiciliu devine o modalitate tot mai populară de îmbunătățire a sănătății generale a angajaților, reducând stresul și asigurând un echilibru între viața profesională și viața personală.

Deși angajații își desfășoară activitatea la domiciliu, potrivit legislației în vigoare, angajații se bucură de toate drepturile și obligațiile lucrătorilor prevăzute de Legea 319/2006 a securității și sănătății în muncă.

Legea 319/2006 stipulează că:

Angajatorul are obligația de a asigura securitatea și sănătatea angajaților în toate aspectele legate de muncă, incluzând evaluarea riscurilor, instruirea și informarea, dotarea cu echipamente de muncă și echipamente individuale de protecție, supravegherea sănătății etc.

Angajatul care își desfășoară activitatea la domiciliu trebuie să dispună de aceleași drepturi din punct de vedere SSM. Protecția este un drept de care aceștia trebuie să beneficieze, deoarece, în caz contrar, lipsa ei ar fi asimilată cu discriminarea angajaților.

Din acest motiv, ei trebuie să fie instruiți cum se cuvine. Instruirea /testarea lor poate fi făcută de un serviciu extern de prevenire și protecție precum Euramis Consulting. Cine este Euramis?

Este o firmă de protecția muncii din București, cu vastă experiență în acest domeniu, care oferă servicii de prevenire și protecție. Totodată, pune la dispoziția clienților săi o platformă e-learning de instruire/testare prin intermediul căreia are loc evaluarea online angajaților care desfășoară activități de telemuncă.

Euramis, de asemenea, elaborează instrucțiuni specifice pentru telemuncă, respectiv pentru telesalariați și un plan de prevenire și protecție specific pentru o astfel de activitate.

Procedura de autoevaluate SSM la domiciliu este una simplă și constă în transmiterea pe email a unui link către formular- chestionar cu imagini sugestive și întrebări la care lucrătorul la domiciliu trebuie să răspundă cu da/nu la 25 de întrebări și la 3 întrebări care necesită comentarii scrise.

Aceste răspunsuri se bifează pe formular tip GOOGLE – FORMS, prin procedura de autentificare. Euramis evaluează răspunsurile și personalizat, pentru fiecare loc de muncă la domiciliu recomandă măsuri SSM-SU.

 Măsurile sunt comunicate angajatorului care decide modalitatea de implementare și eventuale resurse pentru realizare.

Datorită serviciilor de cea mai bună calitate, în cei peste 20 de ani de activitate, Euramis a înregistrat o frecvența redusă a accidentelor în comparație cu evaluările naționale.

Echipa Euramis a mers pe principiul “Să previi este mai simplu decât să faci față evenimentelor nedorite” și a avut succes în tot ceea ce și-a propus.

De asemenea, din dorința de a oferi cele mai bune servicii celor care apelează la ajutorul lor, s-a perfecționat continuu, participând la conferințe şi workshop-uri la nivel național şi internațional.

Euramis are capacitatea de a conforma rapid la schimbările legislative, de a oferi soluții pentru munca la domiciliu, munca în străinătate, munca în condiții de izolare, munca tinerilor.

Euramis face tot ceea ce este necesar pentru ca telesalariații să-și desfășoare activitatea în condiții de siguranță, profitând de beneficiile muncii la domiciliu. Care sunt acestea?

După cum precizam la începutul articolului, această formă de muncă are beneficii asupra sănătății generale a angajaților.

Munca la domiciliu reduce stresul asociat cu deplasările lungi la și de la locul de muncă. În prezent, din ce în ce mai multe persoane petrec foarte mult timp în mașinile lor în timpul deplasării de la domiciliu către locul de muncă și invers.

Deplasările lungi cu mașina provoacă adesea mari dureri de cap, ceea ce nu se întâmplă în cazul celor care își desfășoară activitatea în altă parte decât la locația stabilită de angajator.

În plus, satisfacția la locul de muncă este mai mare. Posibilitatea de a lucra de la domiciliu chiar și câteva zile pe săptămână, crește sentimentul de autonomie al angajaților, ceea ce le îmbunătățește moralul. Lucrătorii scapă de stresul de la birou și sunt capabili să realizeze un echilibru între viața profesională și cea personală.

Un program flexibil de lucru reduce, de asemenea, stresul asociat relocării într-un oraș diferit sau alte schimbări majore ale vieții, cum ar fi copiii. Toate acestea echivalează cu îmbunătățirea calității vieții. Telesalariații au șansa de a petrece mai mult timp alături de familie, iar satisfacția la locul de muncă este cu totul alta.

Persoanele care își desfășoară activitatea la domiciliu pot consuma alimente mai sănătoase și pot opta pentru o sesiune de exerciții sănătoase, ceea ce la birou nu este foarte ușor.

Munca la domiciliu poate avea și beneficii fizice și mentale, cum ar fi îmbunătățirea circulației sângelui și a calității somnului. Există mai puține șanse ca angajații să se molipsească de diverse boli de sezon (ex. viroze respiratorii) care circulă în mediul de lucru. Acest lucru presupune o rată scăzută a absenteismului cauzat de problemele de sănătate.

După cum se poate observa, munca la domiciliu are diverse beneficii pentru sănătate, iar Euramis Consulting, ca serviciu extern de prevenire și protecție este pregătit să asigure desfășurarea în condiții de siguranță a activității, indiferent de locație.

Despre autor

Lasă un răspuns