Mulți copii înainte de a merge pe bicicletă folosesc tricicleta. Tricicletele sunt o modalitate sigură pentru copii, care îi ajută să-și dezvolte abilitățile necesare pentru menținerea echilibrului. Stabilitatea oferită de cea de-a treia roată este unul dintre motivele pentru care tricicletele reprezintă o alegere foarte potrivită pentru copii.

 

Confort

Structura unei triciclete oferă mult confort copiilor. Poziția ușor înclinată ușurează atingerea ghidonului și împingerea pedalelor. Acest lucru este foarte benefic pentru copiii mai mici, care nu pot să-și mențină echilibrul și să pedaleze pe bicicletă.

 

Coordonare îmbunătățită

Oricine a urmărit un copil care învață să meargă, știe că menținerea echilibrului este un lucru ce trebuie învățat. O tricicletă le dă posibilitatea copiilor să-și îmbunătățească această abilitate în timpul creșterii. Odată ce copiii au început să meargă, există multe alte abilități motorii care trebuie perfecționate.

Menținerea echilibrului în timp ce pedalează constituie o nouă provocare și implică, de asemenea, coordonarea între diferite grupuri musculare. Este nevoie de o coordonare a mâinilor și ochilor pentru a conduce și o coordonare a brațelor-picioarelor pentru a urca pe tricicletă și a se da jos de pe tricicletă. Brațele, picioarele și mâinile lucrează împreună, pe măsură ce un copil învață să pedaleze, să stea drept și să-și mențină echilibrul în același timp.

 

Pregătirea pentru mersul pe bicicletă

Pe măsură ce-și îmbunătățesc coordonarea, copiii sunt pregătiți să facă față unor noi provocări. Mersul pe o tricicletă copii îi pregătește pentru mersul pe bicicletă. Când folosesc pentru prima dată o bicicletă copiii pot întâmpina dificultăți dacă nu sunt obișnuiți să meargă pe ea. Cu toate acestea, dacă sunt obișnuiți să meargă pe tricicletă, se vor obișnui mai ușor cu vehiculul pe două roți. Aceștia vor pedala mai ușor, vor putea sta drept și nu le va fi greu să-și mențină echilibrul.

Copiii care folosesc tricicleta o lungă perioadă de timp, se obișnuiesc mult mai repede cu bicicleta, fiindcă știu cum să pedaleze și să-și mențină echilibrul.

 

Exces de energie

Copiii de toate vârstele au exces de energie pe care trebuie să-l ardă. Copiii ies adesea cu părinții în aer liber și fac lucrurile care îi ajută să-și consume surplusul de energie. Tricicleta este o modalitate sigură și sănătoasă de a-și consuma energia. Copiii se pot plimba fericiți cu tricicleta mult timp, dacă sunt lăsați, iar apoi dorm liniștiți ore întregi.

 

Siguranța

Dacă tricicleta este proiectată corespunzător, este un vehicul sigur pentru copii. Dacă alegeți modelul potrivit, fabricat din materiale de cea mai bună calitate, veți fi liniștiți de fiecare dată când copiii voștri se vor plimba cu tricicleta.

 

Exerciții fizice în aer liber

Copiii cărora le place să meargă cu tricicletă au posibilitatea de a face mișcare în aer liber. Mișcarea în aer liber este esențială pentru dezvoltarea corespunzătoare a acestora. În plus, îi face să uite de televizor și jocurile video, care le pot afecta sănătatea. Copiii pot merge cu tricicleta în parc sau pe pistele special amenajate pentru biciclete.

 

Creșterea independenței

Este important pentru copiii de toate vârstele să învețe cum să facă lucrurile pe cont propriu. Mersul pe tricicletă oferă o anumită independență copiilor, la vârstă la care au nevoie de ajutorul părinților.

Atunci când copiii încep să învețe să meargă, au nevoie de intervenția părinților pentru a evita apariția problemelor. Cu toate acestea, din moment ce încep să folosească o tricicletă care este astfel fabricată pentru a fi folosită de cei mici și este suficient de inofensivă pentru a fi folosită în interior, copiii pot merge cu ea ori de câte ori doresc.

Echilibrul oferit de modul în care este construită tricicleta, le permite copiilor să stea în poziție verticală, în deplină siguranță. Astfel, nu există riscul ca cei mici să cadă sau să se rănească, așa cum s-ar putea întâmpla în cazul folosirii bicicletei.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care merită să cumperi o tricicletă copilului tău. Așadar, dacă vrei să-i cumperi una intră pe puimic.ro și alege o tricicleta Skutt Agilis sau pe caretero.ro și alege o tricicleta Toyz Timmy. Dă-i șansa copilului tău să facă mișcare și să se dezvolte armonios.

 

Despre autor

Lasă un răspuns