Există multe avantaje ale deținerii unui scaun de birou bun. Un scaun de birou bun, care oferă suport lombar împiedică apariția oboselii și a disconfortului datorat statului pe scaun o perioadă lungă de timp.

Studiile au arătat că angajații care stau confortabil pe scaun sunt mai productivi și contribuie la un mediu de lucru mai pozitiv decât angajații care stau într-o poziție incomodă. În cele din urmă, un scaun de birou bun și confortabil, reduce numărul de pauze pe care angajatul va trebui să le ia pentru că nu se simte confortabil.

Dacă s-ar face un calcul cu privire la orele pe care o persoană de afaceri stă pe scaun, ați fi surprinși. Dacă ar lucra 40 de ore pe săptămână, asta ar însemna aproximativ 1900 de ore în decursul unui an. Dacă înmulțim această cifră cu numărul mediu al anilor cât lucrează o persoană, vom observa că mare parte a vieții oamenii și-o petrec stând pe un scaun de birou.

În ciuda acestui calcul, oamenii cheltuie mai mulți bani pe cumpărarea unui birou decât pe achiziționarea unui scaun. Același lucru se întâmplă și acasă. Unii oameni petrec mai mult timp în fața unui computer decât dorm. Este bine să ai un scaun de birou confortabil atât pentru biroul de la locul de muncă, cât și pentru biroul de acasă.

Diversele studii de ergonomie realizate au demonstrat că un scaun de birou cu suport lombar crește productivitatea și maximizează eficiența persoanei care stă pe el. Un scaun de birou de proastă calitate, pe de altă parte, poate provoca probleme la spate, probleme la picioarele și la tunelul carpian. Acestea contribuie la pierderea timpului la locul de muncă și la pierderea productivității.

Așadar, în loc să pierdeți bani din cauza absențelor angajaților, este important să cheltuiți bani pe scaune de birou bune care sprijină sănătatea angajaților și îi împiedică să lipsească de la muncă din cauza durerilor. Costul scaunului este mult mai mic decât costul cauzat de absențele angajaților.

Scaunele de birou fac parte dintre elementele de decor ale oricărui birou și foarte mulți oameni încearcă să caute scaune cu un aspect frumos fără să se gândească la influența pe care scaunul pe care îl folosesc o are asupra sănătății. Designul sau ergonomia scaunului trebuie luate în considerare mai presus de orice.

Atunci când alegeți un scaun de birou există câteva lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere:

Spătarul scaunului trebuie să fie reglabil și să ia forma coloanei vertebrale. De asemenea, ar trebui să susțină curba spatelui inferior.

Picioarele trebuie să stea confortabil pe podea. Dacă nu stau, trebuie reglată înălțimea scaunului sau adăugat un suport pentru picioare.

Suporturile brațului trebuie să fie aproape de corp și să permită umărului să se relaxeze.

Înălțimea brațelor trebuie să fie ajustabilă și să se potrivească cu înălțimea biroului. Acest lucru va împiedica tensionarea umerilor.

Când stai așezat pe scaun trebuie să te uiți înainte și să vezi centrul ecranului computerului. Spătarul scaunului ar trebui să ajungă la mijlocul omoplaților pentru a oferi un sprijin adecvat, deasupra umerilor este și mai bine.

Șezutul scaunului ar trebui să fie suficient de lung pentru a pune două sau trei degete între el și genunchi.

Dacă este posibil, perna trebuie să fie din spumă cu memorie. Alte perne se uzează repede și fac scaunul neplăcut.

Găsirea scaunului potrivit care este confortabil și împiedică apariția durerilor este un lucru foarte important. Un scaun de birou ergonomic de cea mai bună calitate îi face pe angajați fericiți, menținându-i sănătoși și productivi.

Așadar, asigură-te că achiziționezi scaune de birou ergonomice de cea mai bună calitate, astfel încât productivitatea angajaților să crească.

În prezent, există o gamă variată de scaune de birou ergonomice ieftine, dar nu toate sunt și de cea mai bună calitate. Pentru a alege un scaun de birou ergonomic ieftin și de cea mai bună calitate, intră pe promotii-scaune.ro, dă clic pe categoria scaune birou și alege din gama de produse disponibile, scaunul sau scaunele care crezi că sunt potrivite pentru activitatea pe care o desfășurați.

Vei vedea că datorită scaunelor achiziționate din acest magazin, productivitatea angajaților va crește, întrucât își vor desfășura activitatea într-un mod mult mai plăcut.

Despre autor

Lasă un răspuns