Jucăriile, instrumente esențiale în creșterea copiilor

Joaca este esențială pentru bebeluși, copii care merg la grădiniță, preșcolari, ba chiar și copii care sunt la grădiniță. Copiii au nevoie de o mulțime de oportunități de joacă cu o varietate de jucării de calitate și materiale cu care să-și folosească imaginația.

Trebuie să respectăm și să înțelegem mai multe despre lumea jocului și valoarea sa grozavă pentru toți bebelușii și copii, ba chiar și adulții de ce nu. Jucăriile sunt o parte importantă a fiecărei vieți de copil. Este un sentiment nemaipomenit să oferi jucăria potrivită. Să alegi jucăria potrivită din nenumăratele posibilități poate să-ți aducă o satisfacție foarte mare, indiferent dacă ești adult sau copil.

Care sunt tipurile de jucării?

Alege jucării care oferă un echilibru bun și îi îmbogățește abilitățile și oportunitățile creative ale copilului tău. Include produsele care oferă oportunități deschise de joacă, cum sunt piesele de construcții, joaca fizică, precum mingea, jucării distractive și așa mai departe.

Jucăriile de activități dezvoltă coordonarea, îmbunătățesc abilitățile motorii mici sau mari și echilibrul. Începe cu mingea, adaugă o triciletă, biciletă sau role. O sfoară de sărit și un zmeu sunt grozave pentru distracția în afara clădirii. Împreună cu copilul, verifică dacă este pregătit pentru activitate. De asemenea, nu uita de experiențele valoroase ale grădinăritului, plimbatul în natură și explorarea.

Jucăriile de creativitate stimulează auto-exprimarea. Copilul poate crea cu creioane, picta cu degetele, plastilină și alte jucării asemănătoare. Copii învață din urmărirea sfaturilor, o secvență de activități și primesc satisfacție din terminarea unui proiect. Nu uita activitățile de plierea a cartonului pentru a stimula imaginația, cântatul sau ascultatul muzicii sau încercarea altor proiecte creative.

Jucăriile educative contribuie la dobândirea cunoștințelor. Aceste jucării includ cărți, cd-uri, software-uri, puzzle-uri și jocuri de societate. Copilul ar trebui să citească cărți, să aculte muzică, să rezolve puzzle-uri și să joace jocuri. Ia-ți timp pentru a citi o poveste sau a crea un show de păpuși. Discută programele pe care le-ai văzut la TV sau un film recent la care ai participat. Poți construi împreună cu copilul tău cu ajutorul LEGO, să joci jocuri de societate și să rezolvi puzzle-uri.

 

Despre autor

Lasă un răspuns