Așa cum ziceam și ieri, ultimul articol din această lună este o retrospectivă a seriei lunii Octombrie. Luna Octombrie a fost una dedicată poeziilor, iar o sumedenie de poeți ne-au trecut pragul. Să recapitulăm puțin.

Am început luna cu patru mari poeți ai României: Lucian Blaga, Tudor Arghezi, George Bacovia și Mihai Eminescu. Aceștia au fost urmați de George Coșbuc, Nechita Stănescu și Ion Barbu.

Am prezentat mai apoi un poet contemporan, Mircea Cărtărescu, el fiind urmat de Grigore Vieru și Octavian Goga. Au urmat Alexandru Andrieș, Lucian Avramescu și George Topârceanu.

Pentru că vremea rea m-a afectat spiritual, am continuat cu Nicolae Labiș, Ion Pillat și Adrian Păunescu. Am încheiat luna cu Iulian Boldea, Ion Minulescu și Mircea Dinescu.

Însă nici poeziile scrise de femei nu au lipsit. Ana Blandiana, Veronica Micle și Magda Isanos ne-au trecut și ele pragul în această lună dedicată poeziilor. Bineînțeles că am reușit să prezint doar o parte din scriitorii talentați ai României (aș avea nevoie de multe luni pentru a-i prezenta pe toti). Sper că v-a plăcut. Ne citim în Noiembrie.

Despre autor

Lasă un răspuns