Vă ceream acum ceva timp părerea în legătură cu o carte. Am reușit să intru în posesia sa, mi-am făcut timp să o citesc, iar acum a sosit momentul să vă spun ce părere mi-a lăsat.

Încep să cred că îmi place foarte mult genul acesta de parodii ce implică evenimente din istorie. Sînt o babă comunistă m-a amuzat la fel de mult precum a făcut-o și Ia uite cine s-a întors.

Aici o avem ca protagonistă pe Emilia, pentru care comunismul a reprezentat perioada tinereții sale, prosperitate și multe amintiri plăcute. Cu puțin timp înainte de alegeri, ea află părerea fiicei sale despre comuniști. În urma acestei discuții, Emilia își amintește episoade din viața sa. Spre final, o găsim pe Emilia la fel de nedumerită ca și la început.

M-am amuzat copios de felul în care descria viața la sat, cum a ajuns ea la oraș, cum făcea rost de cel mai bun unt și multe altele. Sper ca pe viitor să apară cât mai multe cărți de genul. A apărut și ecranizarea pe care intenționez să o văd când voi avea timp.

Despre autor
  1. Si eu imi doresc sa vad filmul. sincera sa fiu nu siam ca s-a facut pe baza unei carti. Acum vreau sa citesc si cartea, desigur.

Lasă un răspuns