Orice cititor de bloguri nu are cum să nu remarce faptul că există multi bloggeri cu un talent literar aparte. Fie că scriu versuri, povestiri (mai scurte, sau chiar mai lungi compuse din mai multe părţi) un lucru e cert: iubitorii de literatură au la dispoziţie o sursă de frumos inepuizabilă şi mereu în modelare.

Acestea fiind spuse, oare putem spune că suntem martorii apariţiei (şi dezvoltării) unui nou curent literar: blogging-ul? Mulţi, poate mai pretenţioşi şi conservatori ar spune că ne grăbim. Însă, societatea evoluează şi o dată cu ea, apar noi modalităţi (mai rapide, mai eficiente, mai ieftine – chiar gratuite) de a împrăştia creaţiile şi de a afla în timp real părerile cititorilor. Şi da, poate că blogging-ului îi lipseşte ceva din grandoarea literaturii clasice, însă aduce un suflu nou şi proaspăt ce îi atrage chiar şi pe cei trecuţi de prima tinereţe.

Temele abordate sunt nelimitate şi diverse. Modul de scriere este adesea inovator, însă sunt şi bloggeri care scriu într-o manieră clasică (şi nu neapărat cei în vârstă). Textele bloggerilor sunt cel mai adesea surpinzătoare şi mereu diferite (deşi fiecare îşi are propriul său stil patentat) tocmai pentru a menţine interesul publicului şi a câştiga noi cititori.

Bloggeri cu cărţi publicate

Având în vedere notorietatea crescândă a blogurilor, numeroşi bloggeri au reuşit să rupă bariera internetului şi au ajuns să fie publicaţi. Prin urmare, blogul poate fi consideart o adevărată rampă de lansare în lumea literară. Un exemplu extrem de cunoscut în toată lumea este cel al lui E.L James – autoarea trilogiei Fifty shades of Grey. Însă şi la noi numeroşi bloggeri au reuşit să rupă această barieră. În afară de prea-controversatul şi mult discutatul (şi poate supra/apreciatul) Radu F. Constantinescu, mai merită amintiţi şi: Radu-Cîrstea Ratzone (care se pregăteşte de al 3-lea volum de poezie deja), Denisa Aricescu, Corina Ozon (Iulicika) şi cartea ei ce se bucură de un real succes Zilele Amanţilor, regretata  Diana Sorescu cunoscută drept Diana cu Vanilie , iar lista poate continua.

 

Despre autor
 1. Si Ana de la Questioare! <3 Abia astept sa isi lanseze cartea

  • O, da desigur.. cred că va avea succes! Şi mai sunt atâţia bloggeri că dacă am sta să-i înşirăm am sta până-n decembrie cel puţin!

  • despre el am scriieri la rubrica Un Blogger pe Zi

   • Diana cu Vanilie scria asa frumos!! 🙁
    Eu o mai mentionez si pe Petronela Rotar cu blogul ei plin de nervi, care scrie foarte bine si pe blog si e si publicata.

    • Da… păcat de Diana. Într-adevăr şi Petronela Rotar scrie tare bine, am scris despre ea şi la rubrica Un Blogger pe Zi.

 2. Eda

  Iti multumesc mult, Diana !
  Te pup, cu drag ! <3 🙂

 3. iti super multumesc . ai spus o de parca as fi cineva :)). saru mana fain 🙂

   • esti amabila sau amuzanta. daca vrei sa contribui cu un DA, uite te la urmatorul post care apare Acum

Lasă un răspuns