Dacă ascultați muzică în drum spre școală, spre muncă, spre întâlnire cu iubitul (iubita) sau pur și simplu în plimbările pe care le faceți prin viață, poate v-ați întrebat diverse lucruri despre anumite melodii care v-au atras atenția urechii interioare. Cum au fost create, care au fost sursele de inspirație, care a fost impactul la public, etc. În acest sens o carte de lux, care nu trebuie să lipsească din biblioteca unui meloman, a fost publicată la editura RAO: 1001 de albume de ascultat intr-o viață.

Autor(i): coordonator Robert Dimery
Editura: Rao Books
Colectia: Divertisment și Hobby
Nr. pagini: 960 pagini
ISBN: 9789737170477
Categorii: Diverse, Muzică, Enciclopedii, Artă și Fotografie.

Descriere

”Aveți în fața ochilor o antologie critică a celor mai bune albume din ultimii 50 de ani de muzică așa-zis ușoară, de la nașterea rock’n’roll-ului, în anii 1950, la cele mai spectaculoase inovații tehnologice ale anilor 2000. Selecția și comentariile a 90 de specialiști din lumea întreagă sunt însoțite de peste 900 de ilustrații – coperte de albume, formații, cantautori – care fac din 1001 de albume de ascultat într-o viață o carte de căpătâi pentru orice fan al muzicii.”

Această carte (epuziată atât pe siteul editurii cât și pe alte siteuri care vând online cărți), vă este oferită de eBloguri.ro.

Ce trebuie să faceți?

1. Trebuie să dați like paginii de facebook a platformei eBloguri (dacă deja ați dat, treceți la următorul pas), apoi să dați like și share acestui link aflat acolo pe timeline.
2. Lăsați aici, pe site, un comentariu la postare în care să ne spuneți: 1. când anume ascultați muzică la căști, și 2. ce fel de muzică preferați.

Durata
:
sâmbătă 27.septembrie.2014-duminică 27.octombrie.2014

SUCCES!

Despre autor
 1. Muzică la căşti ascult când merg cu bicla, în rest numai la boxe şi numai muzică adevărată AC/DC 🙂 de peste 4 decenii fără influenţe comerciale 100% ROCK, ceea ce recomand tuturor !!! 😛

 2. Muzica la casti ascult atunci cand nu vreau sa deranjez pe nimeni, chiar si acasa. Nu am un gen preferat, depinde de starea de moment, pot asculta rock sau la fel de bine pop, dance, etc.

 3. Nu ascult muzica in casti, dar in masina si in fata calculatorului, tot timpul! Muzica preferata? Prea multe 🙂 Rock clasic, muzica usoara veche, salsa, chillout, reggae..

 4. Ascult muzică la căști atunci când am de condus un drum mai lung cu mașina și sunt singur ( îmi este mult mai ușor să selectez și transfer muzica pe smartphone decât să creez zeci de cd-uri) sau când nu pot adormi ( în aceste momente parcă muzica primește alt sens, este ceva mai intim.).
  La cea de-a doua întrebare îmi este greu să răspund deoarece muzica pe care o ascult este strâns legată de ceea ce simt în acel moment. Muzica anilor ’70,’80,’90 au un loc aparte în inima mea deși sunt născut abia în 1990. Când simt nevoia să fiu mai energic ascult rock clasic. Când citesc sau scriu întotdeauna mă delectez pe fundal cu operele lui Mozart, Chopin, Verdi, Bach, Beethoven, Tchaikovsky, Vivaldi, Enescu, Havasi și alții. Când doresc doar să am muzică de fundal pun fermecata muzică a celor de la Magic Fm; Celine Dion, Marc Anthony, Leona Lewis, Michael Jackson, Michael Bolton, Sting etc.
  Totuși sunt și copilul secolului 21. Prin urmare anumite piese a trupelor Linkin Park, Nickelback, Evanescence, Nightwish, Within Temptation, se găsesc pe lista de preferate.
  Și pentru că sunt român, piese de-a lui Gil Dobrică, Dan Spătaru, Marcel Pavel, Laura Lavric, Laura Stoica, Ștefan Bănică Jr. etc sunt tot pe lista de favorite.
  Mai sunt desigur și alte melodii ale diferiților artiști care nu sunt melodii oficiale cum sunt coloanele sonore a diferitelor filme sau momente din acestea. Aici trebuie să menționez piesa Edge of Night din al treilea film Stăpânul Inelelor, recent folosită în trailerul ultimului film The Hobbit care rezonează foarte bine cu urechea și sufletul meu.
  Aș putea continua acest comentariu la infinit. Muzica pentru mine reprezintă atingerea a două suflete: al artistului și al tău. Sună poate prea plastic dar cum poți în fond descrie un lucru pe care doar îl simți?

 5. Eu ascult non-stop, la casti la radio, la ce pot: cand gatesc, cand merg dintr-o locatie in alta, cand lucrez. Si cand ma trezesc, bineinteles, am la sonerie tot o melodie; luna asta este un soundtrack din Ratatouille 😀 Ascult pop, rock, oldies, chestii de-astea.

 6. Desi prefer sa ascult muzica la boxe, acolo unde nu se poate apelez si la casti, atunci cand lucrez si mai sunt si altii pe langa mine, poate lor nu le place muzica ascultata de mine, sau nu sunt in dispozitie sa asculte muzica. Cand citesc mai ascult la casti, in mijloacele de transport in comun mai ascultam.
  De obicei ascult muzica house sau chill. Profm chillout este preferatul meu.

 7. Pot afirma fără pic de ezitare că sunt dependentă de muzică. Ascult la căști pe stradă, iar acasă boxele răsună non-stop. Nu am neapărat un gen preferat, accept orice fel de muzică în afară de manele și populară. Totuși prefer piesele cu mesaj, cele care transmit ceva si nu sunt numai un ritm fără sens.

 8. DA dar trebuie să facă doada că are acasă cele 1001 albume pe vinil, în casă !!! 😛

  • Acum o aşteptăm pe Alex să ne facă recomandări muzicale !!! 😛

Lasă un răspuns