Sincer să fiu …nu te sfătuiesc să începi în așa ceva. Sunt prea mulți rechini în blogosferă. Plus că blogging-ul adevărat, arta de a face blogging nu mai este ce a fost odată. Acum blogging-ul pentru mulți înseamnă reclame, cum să facem bani, cum să mai vând diferite articole și alte prostii din astea. Dar hai să nu fiu nesimțit și să-ți ofer cel puțin 10 idei bune și sfaturi de ce să-ți începi de azi să-ți faci propriul blog.

 

1. Îți întărești încrederea în tine.

Să scrii e ușor! O poți face și online nu doar în jurnalul tău. Cu wordpress.com sau alte platforme de blogging gratuite îți poți începe de astăzi propriul tău blog. La început toți credem că nu avem tehnica aia care e necesară să scriem frumos, să captivăm omul din prima propoziție. Nu-i adevărat. Fă-ți primul tău blog și cu timpul vei vedea că încrederea în tine crește, apare arta de a scrie frumos, apare dedicarea … și totul va părea atât de ușor.

 

2. Te distrezi.

Da, crede-mă! Să ai blog e foarte distractiv. Pe lângă faptul că lumea face glume proaste despre blog/blogging pe mine nu mă deranjează asta. Merg mai departe! Blog-ul meu e ca și copilașul meu și pot face ceea ce doresc cu el.  Blogging-ul e distractiv, e frumos, e real (uneori) și probabil de asta mulți oameni încep să-și creeze câte un blog personal … sau mai puțin personal.

 

3. Ești creativ.

Făcând blogging creativitatea și imaginația ta se va dezvolta treptat. Asta bineînțeles dacă și tu dorești să evoluezi constant. Poți începe să scrii romane, povești …. poți chiar să ajungi să faci vlogging. Orice-i posibil dacă îți dorești cu adevărat.

 

4. Îți faci prieteni

Prin blogosfera românească se învârt mulți buni sau răi. Și nu numai în blogosfera românească. Nu mi-am început un blog niciodată cu ideea că-mi voi face prieteni sau că voi întâlni persoane prin intermediul blog-ului; totul s-a întâmplat de la sine. Am cunoscut persoane bune … dar și persoane rele. Mulți s-au indentificat prin ceea ce am scris eu pe diferite blog-uri, mulți m-au criticat … mulți s-au ascuns când trebuia să ne întâlnim (mwahahaha!) ș.a.m.d.

 

5. Îți îmbunătățești locul în motoarele de căutare

Aici trecem la partea tehnică al unui blog. Ca să urci cât mai sus (dar ai grijă să nu cazi) trebuie să scrii despre anumite topic-uri…. unde „concurența” ta nu poate să facă, faci tu. Depinde cât de mult vrei să fii cunoscut și depinde dacă vrei să scrii pentru persoane …sau doar pentru motoarele de căutare (o să scriu ceva despre asta mai târziu).

 

6. Poți câștiga statutul de expert în blogging.

Depinde de ceea ce faci cu blog-ul tău și depinde în ce domeniu te bagi, poți ajunge să fii cunoscut cu blog-ul tău, cu ceea ce oferi pe blog. Dar trebuie să fii OM și nu o javră de om ca alții. 🙂

 

7. Poți câștiga bani

Oh! Cu un blog personal este foarte greu să câștigi bani. Dacă te bazezi pe un blog personal ai nevoie de foarte multă creativitate să poți face bani din ..plăcerea ta. Ca să câștigi ceva bănuți în blogosfera românească trebuie să te „prostituezi” online … puțin. Trebuie să scrii despre ceea ce nu te atrage pe tine. 🙂 Iar dacă faci blogging doar pentru bani …o duci bine …foarte puțin. Lumea caută ceva în care se regăsește.

 

8. Plănuiești ceva? Se poate rezolva.

Un blog este un mod genial de a planifica orice, de la o afacere la o carte, de la o nuntă la …ceea ce vrei să faci peste 2 ani.

 

9. Îți ții cerebelul activ.

E ca și cum ai citi o carte. Te gândești mereu ce să scrii, despre ce vrei să scrii, dezbați diferite subiecte, diferite teme. Blog-ul e foarte util atunci când crezi că apare monotonia, când te plictisești și nu ai ce face. Un blog te ține activ. Rotițele din cerebelul tău încep să se miște așa cum ar trebui. Să vezi tu ce frumos o să fie când trec 2-3 zile și habar n-ai ce să scrii …atunci ține-te bine. Deja planifici ce vrei să scrii ..îți faci prea multe idei și nu mai iese nimic (sarcasm!)

 

10. Îți spui povestea

Că vrei să scrii despre vecina care rupe patul la 3 dimineața cu vecinul de la 4 (asta în cazul meu), că vrei să scrii despre ce-ai reflectat atunci când ai stat la baie, și ce reviste ai citit cât timp erai în baie …sau că vrei să scrii despre ce-ți place să mănânci, să bei …cum înjuri, cum ești tu (ok, ai înțeles ideea) …nimeni nu te reține să scrii despre ceea ce vrei, despre ceea ce simți. Asta bineînțeles (și o mai spun o dată) dacă ai blog personal. Merge și când ai un blog general. Dar când te axezi deja pe un domeniu trebuie să scrii doar despre acel domeniu. În fine.

Despre autor

Lasă un răspuns