Cu siguranță ați auzit și voi de blogurile românilor din diaspora. Pentru cei de nu știu, diaspora este  un grup etnic aflat în afara granițelor țării de Acei Români care nu au uitat de unde au plecat și scriu în limba lor maternă .

De ce îmi plac blogurile acestea? Pentru că întotdeauna m-am întrebat cum se ”vede” România din exterior. Și acum nu mă refer la turiștii care vin, stau o săptămână, văd doar părțile frumoase iar apoi pleacă cu impresii grozave despre mâncarea bună, peisajele și femeile frumoase.  Mă refer la felul în care e văzută România de către cineva care a trăit aici, care cunoaște și părțile mai puțin plăcute.

O persoană care poate compara obiectiv avantajele și dezavantajeșe trăitului în România, o persoană care a trăit aici, dar a plecat dincolo din diverse motive. E interesant să citesc articole în care autorii vorbesc cu drag de România, pe care încă o consideră acasă, deși sunt plecați și stabiliți dincolo de mulți ani.

De multe ori, ei povestesc cu dor despre țara lor evidențiind detalii pe care noi le ignorăm și lucruri pe care noi nu le-am observat niciodată, sau nu le-am dat importanță. Pentru că e nevoie să pierzi un lucru ca să realizezi cât de mult îți lipsește.

Mie îmi sunt tare dragi aceste bloguri, și chiar le recomand oamenilor curioși, dar și celor interesați de perspectiva unui om care locuiește departe de țara sa natală.

Despre autor
  1. nu e usor sa faci parte din Diaspora. Unii isi doresc atat de mult sa plece in strainatate, iar cand ajung acolo traiesc tanjind dupa acasa… dupa cativa ani, nu mai stii cine esti si de unde apartii, dar scrisul este una dintre modalitatile de a-ti gasi drumul spre sine

  2. Buna 🙂 imi poti recomanda un astfel de blog…tot in ideea de a-mi raspunde la curiozitatea: Cum se vede Romania de afara 😀

Lasă un răspuns