A fi blogger nu înseamnă doar a scrie articole grozave. Dacă dorești ca blogul tău să devină popular, ai nevoie de o bună optimizare. Dacă inițial SEO (Search engine optimization) poate părea absolut chineză pentru un blogger începător, țin să vă anunț că aici, pe ebloguri, nu trebuie să fii un expert pentru a face asta.

Iar acest lucru vi-l spun din propria experiență mea experiență de bloggeriță nepricepută într-ale optimzării. Când am scris primul meu articol pe ebloguri, mă tot întrebam pentru ce sunt acele căsuțe ce ne îndreamnă prietenos să le completăm.Inițial am vrut să le ignor, pentru că mi-am zis ”Precis e prea complicat pentru mine”, însă a fost suficient să arunc o singură privire ca să realizez că defapt, lucrurile nu sunt atât de complicate pe cât mi le imaginam eu.

Tot ce trebuie făcut este să urmați indicațiile scrise. Adăugați un cuvânt cheie, un titlu și o descriere.  Sunt sigură că oricine poate face asta, fără prea mult efort. Dacă vrei câteva îndrumări, este suficient să dai un  click pe ”Analiza paginii”. Veți vedea mai multe bulinuțe roșii, verzi sau galbene, care vă vor oferi sfaturi pentru îmbunătățirea articolului.

După ce ați trecut de acest pas, puteți alege o descriere care va apărea pe rețelele de socializare odată cu articolul, în cazul în care doriți să afișați altceva decât metadescrierea.

Mie personal nu mi se pare complicat acest lucru, și nici nu ocupă foarte mult timp. Vă sugerez să folosiți optimizarea pentru ca articolele dvs să fie de succes.

Despre autor
  1. Mai zăpăcit TOTAL fată 🙂 articolul era la feminin şi la poza la … masculin de nu mai ştiam cine este autorul, eşti direct răspunzătoare de starea mea mentală şi (mai ales) mintală !!! 😛 “La sfârşitul celor 365 de zile” îţi voi trimite facturile de la psiholog, psihiatru şi neurolog !!!

    • In poza este Yoast ! Cel care a facut SEO by Yoast 🙂

      • OK şi atunci cine-mi plăteşte şedinţele la psiholog, consultaţiile la psihiatru şi examinările la neurolog să ştiu pe adresa cui trimit facturile !?!? 🙂

Lasă un răspuns